Rețete delicioase
Înapoi la

Prăjitura Robert Redford, un desert de care nu te saturi

Prăjitura Robert Redford, un desert de care nu te saturi

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Prăjitura Robert Redford, un desert de care nu te saturi

Caracteristici

Ai vrea să îl ai pe Robert Redford la masă? Ei bine, probabil că nu vei avea niciodată ocazia să îl cunoști pe marele actor, dar te poți mulțumi cu o prăjitură care îi poartă numele! Așa cum te-ai aștepta de la desertul numit după unul dintre cei mai frumoși bărbați ai tuturor timpurilor, această prăjiturică pe bază de budincă este absolut delicioasă. Gustul minunat se îmbină perfect cu textura fină, iar faptul că se prepară ușor nu este deloc de lepădat.

Iată cum să prepari prăjitura Robert Redford, pe care să o savurezi când îți chemi prietenele în vizită!

Prăjitura Robert Redford

Înainte de a te apuca de prăjitură, este indicat să prepari budinca de ciocolată cu ceva timp înainte - în mod ideal, cu două zile înainte de a face prăjitura. Dacă preferi un blat mai gros, dublează cantitățile din rețeta de mai jos și coace blatul circa 12 minute. Spor la treabă!

Ingrediente pentru blat:

  • 8 linguri de unt;
  • 120 g făină;
  • 100 g nucă.

Ingrediente pentru stratul cu cremă de brânză:

  • 125 g zahăr pudră;
  • 350 g cremă de brânză, la temperatura camerei;
  • 500 ml smântână lichidă pentru frișcă + 30 g zahăr pudră.

Ingrediente pentru budinca de ciocolată:

  • 50 g zahăr brun;
  • 3 linguri de pudră de cacao neîndulcită;
  • 3 linguri de amidon de porumb;
  • puțină sare;
  • 680 ml lapte integral;
  • 60 ml smântână lichidă;
  • 180 g fulgi de ciocolată;
  • o jumătate de linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare:

1. Înainte de toate, te vei apuca să faci budinca. Într-o cratiță mare, combină zahărul brun, cacaua, amidonul și sarea, amestecând ușor. Adaugă apoi laptele și smântâna și amestecă până se omogenizează. Urmează să pui fulgii de ciocolată și să lasi lichidul pe foc mediu până începe să fiarbă înăbușit, amestecând doar ocazional. Odată ce a început să facă bule mici la suprafață, redu focul la intensitate mică și amestecă încontinuu, până se îngroașă budinca și apar bule mari la suprafață, circa 2-3 minute. Vanilia trebuie adăugată după ce iei de pe foc budinca, ca să se păstreze aroma.

2. Pune budinca într-un castron mare și acoperă-l cu folie de plastic, presând-o direct pe suprafața budincii, ca să nu se formeze acea „pieliță”. Lasă budinca la rece cel puțin 4 ore și cel mult 3 zile, apoi o poți folosi la prăjitura Robert Redford.

3. Pentru a face blatul, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune făina într-un bol mediu și taie untul cubulețe, apoi adaugă-l peste făină și zdrobește-l cu o furculiță sau cu degetele, până obții o consistență sfărâmicioasă. Adaugă apoi și nuca mărunțită anterior și amestecă bine. Presează această crustă pe fundul unei tăvi de 23x23 și pune-o la cuptor circa 8-10 minute, până se întărește și devine ușor aurie. Blatul trebuie lăsat să se răcească bine înainte să pui celelalte straturi peste el.

4. Urmează să te ocupi de crema de brânză, care este foarte asemănătoare cu cea pentru cheesecake. Amestecă smântâna lichidă cu zahărul pudră (30 g) și bate-le cu mixerul la viteză mare, până obții frișca. Când întorci vasul cu gura în jos, frișca trebuie să fie solidă și să nu curgă. Într-un alt vas mare, amestecă zahărul pudră cu crema de brânză până obții o compoziție pufoasă și ușoară. Adaugă apoi cam 3/4 din cantitatea de frișcă la această compoziție, amestecând ușor, cu mișcări circulare de sus în jos, pentru ca aerul să rămână în cremă și aceasta să iasă pufoasă. Pune deoparte crema de brânză și frișca rămasă.

5. Pentru a asambla prăjitura Robert Redford, pune pe blat crema de brânză. Peste aceasta adaugă budinca de cacao. Nivelează fiecare strat cât mai bine, dacă vrei să ai o prăjitură demnă de revistă. La sfârșit, pune deasupra restul de frișcă și niveleaz-o cu o spatulă. Pune prăjitura la frigider câteva ore, pentru ca gusturile să se îmbine, apoi rade deasupra ei ciocolată neagră chiar înainte de a o servi.

Prăjitura Robert Redford este foarte ușor de făcut și ne bucură papilele gustative, dar și inima, pentru că ne duce cu gândul la unul dintre cei mai frumoși și talentați actori ai tuturor timpurilor.

Descoperă alte două rețete de prăjituri minunate, de care te vei îndrăgosti instant: prăjitura Bounty (fără coacere) și prăjitura Ileana!

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.