Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu cirese si budinca

Prajitura cu cirese si budinca

Redactor Alexa Galgau

Ciresele deja au aparut pe tarabe in piata si te imbie cu aspectul lor apetisant si culoarea intensa. Beneficiile consumului de cirese sunt recunoscute si nici caloriile nu sunt o problema daca le mananci crude, insa cine poate sa reziste tentatiei de a pregati tot felul de bunatati cu aceste delicii de vara? O prajitura cu cirese este un rasfat culinar care iti poate insenina ziua si este o gustare perfecta daca ti-ai propus sa faci un picnic undeva pe un petic de iarba racoros.

Astazi te invitam sa afli reteta pentru prajitura cu cirese si budinca, atat de simpla incat si o persoana fara niciun pic de experienta in bucatarie o poate pregati cu usurinta!

Prajitura cu cirese si budinca, un rasfat de sezon

Ingrediente:

- o lingurita de unt la temperatura camerei;

- 5 croissante dulci;

- 4 oua;

- 2 lingurite de esenta de vanilie;

- 100 g de zahar pudra;

-  240 g de smantana;    

- 240 ml de lapte;

- 680 g de cirese negre.

Mod de preparare:

1. Unge cu unt o tava de tort cu fund detasabil. Gaseste un vas termorezistent in care sa incapa tava respectiva si apoi tapeteaza-l cu hartie de copt.

3. Intr-un alt vas, amesteca ouale, vanilia, zaharul, laptele si smantana pana obtii o compozitie omogena. Pune croissantele in aceasta crema si amesteca bine cu degetele, apoi lasa-le la inmuiat timp de 30 de minute. 

4. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius, apoi spala si curata ciresele de samburi. Taie-le in jumatati sau in bucati mai mici, in functie de preferinte.

5. Preseaza croissantele inmuiate in tava, apoi pune ciresele peste acestea si toarna deasupra si restul compozitiei cu oua si lapte. Presara restul cireselor, apoi pune tava cu fund detasabil in vasul cu hartie de copt, in caz ca se scurge lichid din prajitura. Pune totul la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau pana cand prajitura capata o culoare aurie, apetisanta. 

6. Optional, poti sa iti faci si un sirop de cirese din zahar, cateva linguri de apa si cirese. Pune fructele intr-o tigaie, adauga zahar cu generozitate si putina apa si lasa totul pe foc mic pana se formeaza un fel de gem de cirese. Acesta poate fi pus intr-un borcanel si folosit ca topping pentru tot felul de prajituri. 

Pofta buna!

Aceasta prajitura cu cirese si budinca de vanilie este o adevarata delicatesa, iar partea buna este ca nici macar nu trebuie sa stii sa faci un blat pandispan pentru a obtine acest deliciu de sezon!

Descopera si cum sa prepari cel mai ravnit desert al sezonului cald: inghetata cu cirese!

Articolul urmator
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.