Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura Kinder, desertul favorit al fiecarui sezon

Prajitura Kinder, desertul favorit al fiecarui sezon

Viorica Ghinea, redactor

Incearca un desert senzational, cu multa crema si cu un blat pufos, innobilat cu doua glazuri delicioase. Aceasta reteta de prajitura Kinder este perfecta in orice moment. Fie ca ai ceva de sarbatorit, fie ca este o zi obisnuita, prajitura Kinder va fi rasfatul tau dulce. Asadar, iata cum poti sa prepari un desert racoros si delicios!

Timp de pregatire: 60 de minute
Timp de gatire:
30-40 de minute
Timp total:
1h, 40 de minute (aproximativ)
Dificultatea retetei:
medie
Metoda de preparare:
coacere (blat), la rece (crema), bain-marie (glazura)

Reteta prajitura Kinder
Sursa foto
: ricette.pourfemme.it

Ingrediente necesare pentru prajitura Kinder

Pentru blat:

- 10 oua;
- 5 linguri de faina;
- 5 linguri de gris;
- 5 linguri de miere;
- 200 g de zahar;
- 50 ml de lapte;
- 250 ml de ulei;
- 5 linguri de cacao;
- doua pliculete de zahar vanilat;
- 15 g de praf de copt;
- un praf de sare;

Pentru crema:

- 700 ml frisca lichida;
-
doua plicuri de intaritor de frisca;
- doua linguri de miere;
- doua linguri de lapte;

Pentru prima glazura:

- 120 g de ciocolata;
- 70 g de unt;
- o lingura de apa;
- doua linguri de ulei;

Pentru a doua glazura (de decor):

- 220 g de ciocolata;
- 100 g de unt;
- o lingura de zahar pudra;
- 3 linguri de ulei;
- o lingura de apa

 Prajitura Kinder
Sursa foto: dulciurifeldefel.ro

Iata cum poti sa prepari o prajitura Kinder

In primul rand, se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si cu cel vanilat, apoi se pun treptat laptele, uleiul si mierea. Deoparte se amesteca faina, grisul, cacaua si praful de copt, apoi se pun peste galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu putina sare pana se intaresc, dupa care se adauga si cealalta compozitie peste ele si se amesteca totul bine.

Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se coace in doua tavi unse cu unt si tapetate cu faina. Tavile se introduc in cuptorul preincalzit.

In acest timp se prepara si crema si cele doua glazuri. Bate frisca pana incepe sa se intareasca, adauga pliculetele de intaritor si mai insista cateva secunde pentru omogenizare. Pune pe rand laptele si mierea si amesteca din nou. Pastreaza crema in frigider pana la asamblarea prajiturii Kinder.

Prepararea primei glazuri se face la bain-marie. Rupe ciocolata in bucatele si las-o la foc mic. Adauga si celelalte ingrediente si lasa-le sa se omogenizeze, avand grija sa nu stea prea mult pe foc. Glazura pentru decor se pregateste la fel ca prima.

Dupa ce s-au copt blaturile, se scot tavile din cuptor, se lasa la racit, apoi poti sa incepi asamblarea prajiturii Kinder. Peste primul blat se intinde jumatate din crema, apoi deasupra se pune prima glazura pe care ai facut-o. Avand in vedere ca trebuie sa se intareasca prima glazura, trebuie sa introduci prajitura in congelator 10-15 minute. Pune si cealalta jumatate de crema ramasa si acopera cu al doilea blat. Apasa usor pentru fixare si continua cu aplicarea ultimului strat de glazura de ciocolata. Niveleaza bine prajitura si pune-o in frigider pana la servire.

Tips: Daca ti se pare prea costisitoare reteta, injumatateste cantitatea ingredientelor si prepar-o cu un singur strat de crema si de glazura.

Pofta buna!

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.