Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de caramele de ciocolata cu sare de mare

Reteta de caramele de ciocolata cu sare de mare

Redactor Alexa Galgau

Probabil ca si tu cand erai copil mestecai toata ziua caramele si poate nici pana in ziua de azi nu ai scapat de aceasta pasiune. Sau, daca ai reusit sa renunti la caramele, cu siguranta ca azi iti vom redeschide pofta pentru ele, pentru ca avem o reteta speciala pentru tine, care sa te transporte inapoi in copilarie.

Descopera o reteta simpla de caramele de ciocolata cu sare de mare pe care sa le savurezi cat e ziua de lunga, ca atunci cand erai doar un copil!

Caramele de ciocolata cu sare de mare

Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de un termometru pentru dulciuri si de multa atentie, pentru ca, dupa cum probabil stii, caramelul este foarte fierbinte si te poti arde cu el. Acestea fiind spuse, incearca sa iti faci singura niste caramele care sa te faca sa le uiti pe cele din comert!

Ingrediente:

- 500 g de unt nesarat;

- 300 ml de smantana lichida pentru frisca (cat mai grasa);

- 400 g de zahar alb;

- 150 g de ciocolata neagra, rupta in bucatele (cu cel putin 70% cacao);

- 1 lingurita de fulgi de sare de mare.

Mod de preparare:

1.  Unge cu putin unt o tava de 20x20 cm, apoi tapeteaz-o cu hartie de copt sau folie de aluminiu, lasand cativa centimetri in afara tavii. 

2. Intr-o tigaie, incalzeste smantana lichida si untul pana cand acestea se combina. 

3. Ca sa prepari caramelul, toarna zaharul intr-o tigaie sau o cratita si lasa-l pe foc mediu. Foloseste o lingura de lemn sau de silicon si amesteca zaharul, aducandu-l pe cel de la margine in centru, pentru ca acesta sa se topeasca omogen si pentru a redistribui caldura. Continua sa il amesteci usor, pana cand devine lichid si are 150 de grade Celsius. Culoarea caramelului va fi maro inchis. Iti va lua aproximativ 10 minute, insa trebuie sa fii foarte atenta, deoarece caramelul se arde foarte repede daca il lasi mai mult si capata un gust amar. 

4. Imediat ce caramelul este gata, toarna amestecul de smantana si unt peste acesta, printr-o sita. Se vor crea niste balonase, insa nu te ingrijora, pentru ca este normal. Incalzeste crema rezultata pe foc mediu pana atinge 125 de grade Celsius, adica aproximativ 10 minute.

5. Miscoreaza intensitatea focului cat poti de mult, adauga ciocolata si amesteca totul bine, pana cand se omogenizeaza compozitia. 

6. Toarna crema pentru caramele in tava pregatita anterior si las-o la racit timp de 15 minute. Presara sarea de mare deasupra si lasa caramelele la racit cel putin 3 ore sau, si mai bine, peste noapte. Daca vremea este calduroasa si umezeala din atmosfera este mare, cel mai bine ar fi sa pui tava la frigider. 

7. A doua zi, scoate crema de caramele din tava si foloseste un cutit ascutit bine pentru a taia cubulete de dimensiunea dorita de tine. 

Asteptam sa ne spui cum ti-au iesit caramelele cu ciocolata si sare de mare si speram ca acestea sa te faca sa te simti din nou copil!

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.