Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de Craciun – Rulada germana

Reteta de Craciun – Rulada germana

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Aceasta rulada din fructe a devenit nelipsita de pe mesele de Craciun ale germanilor. Iata reteta care te va ajuta sa prepari si tu acest desert delicios. Nu dureaza mai mult de o ora, iar rezultatul este garantat!

Ingrediente:

*375 grame de faina (2 cani si jumatate)

*2 lingurite praf de copt

*165 grame zahar pudra

*90 grame migdale

*Jumatate lingurita de cardamon pisat

*100 grame unt

*125 grame crema de branza

*1 ou plus un galbenus in plus

*125 ml lapte

*2 linguri de coniac

*Cate o jumatate de lingurita de esenta de vanilie si migdale

*80 grame stafide

*1 sfert cana de fructe confiate rase

*160 grame zahar cernut, pentru glazura

*2 linguri de cirese confiate taiate cubulete

*Bilute argintii comestibile, pentru decor

Amesteca faina, praful de copt, zaharul pudra, migdalele, cardamonul si o jumatate de lingurita de sare, cu ajutorul mixerului. Apoi adauga untul si crema de branza si amesteca in continuare, pana ce totul capata o consistenta nisipoasa. Adauga oul + galbenusul, laptele, coniacul, esentele de vanilie si migdale si amesteca totul pana vei obtine un aluat.

Intinde aluatul obtinut pe o "patura" de faina, peste care sa imprastii stafidele si coaja rasa de la fructe. Amesteca totul cu mainile, pana cand ingredientele sunt mixate bine in aluat. Dupa care pune aluatul intr-un bol, acopera-l cu o folie din plastic si lasa-l asa timp de 15 minute.

Incalzeste cuptorul la 180 grade si intinde aluatul pe o tava pe care ai presarat faina. Impatureste aluatul din parti spre centru, astfel incat sa obtii un dreptunghi. Pe deasupra, unge-l cu unt topit, apoi lasa prajitura sa se coaca timp de 45 de minute, pana cand devine aurie. Pentru a vedea daca este gata, inteap-o cu o scobitoare, iar daca iese curata inseamna ca o poti scoate din cuptor!

In timp ce prajitura se coace, amesteca zaharul cernut cu 2-3 linguri de apa pentru a face glazura. Toarna glazura pe prajitura, apoi presara ciresele confiate si bilutele argintii pentru a obtine o prajitura aspectuoasa si delicioasa!

Cu siguranta aceasta prajitura va fi perfecta pentru masa de Craciun. Familia ta nu o va refuza!

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.