Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de crema de lamaie gata in 15 de minute

Reteta de crema de lamaie gata in 15 de minute

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Reteta de crema de lamaie gata in 15 de minute

Caracteristici

Solutia perfecta pentru multe deserturi, crema de lamaie te va surprinde cu mirosul parfumat, gustul racoritor si cu senzatia revigoranta pe care ti-o ofera de la prima muscatura. Iata cum poti sa prepari unul dintre cele mai versatile si rapide tipuri de crema!

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 15 minute

Timp total: 25 de minute

Metoda de preparare: fierbere

Dificultatea retetei: usoara

borcan cu crema de lamaie

Ingrediente pentru crema de lamaie

- 225 g de zahar;

- 120 ml de suc de lamaie proaspat stors;

- 4 oua plus un galbenus;

- 1 albus de ou;

- o lingura de coaja rasa de lamaie;

- 100 g de unt la tempratura camerei;

Iata cum poti sa prepari crema de lamaie

Amesteca intr-o tigaie 200 g de zahar, ouale, sucul si coaja rasa de lamaie. Adauga untul taiat cuburi si pune recipientul la foc mic. Amesteca frecvent compozitia pana se obtine o pasta consistenta. Ia vasul de pe foc si strecoara crema de lamaie printr-o sita, pentru a indeparta samburii de fruct si eventualele cocoloase formate. Pune bolul cu crema intr-un vas cu apa cu gheata si amesteca frecvent pana se raceste compozitia.

Intre timp, amesteca albusul de ou cu zaharul ramas (1-2 linguri). Prepara compozitia la bain-marie. Amesteca pana se dizolva zaharul si pasta se incalzeste usor, aproximativ un minut. Indeparteaza vasul de pe foc si continua sa omogenizezi amestecul cu un mixer. Toarna usor aceasta compozitie peste amestecul pus la racit. Acopera vasul cu o folie alimentara si introdu-l in frigider. Poti sa pregatesti compozitia cu o zi inainte sau cu putin timp pana sa prepari desertul, pentru a sta la rece.

Reteta cu crema de lamaie este o alegere perfecta pentru deserturile pe care le vei pregati in aceasta vara. O poti folosi la prajituri, torturi, briose, gogosi, clatite, tarte , biscuiti si chiar inghetata. Imaginatia este singura limita in acest caz. Versatilitatea, timpul scurt de preparare si aroma inconfundabila sunt punctele forte ale acestei compozitii cu nota de citrice.

 

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.