Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de mini tarte cu aluat de cacao si crema de unt de arahide

Reteta de mini tarte cu aluat de cacao si crema de unt de arahide

Redactor Alexa Galgau

Daca mini tartele sunt deja ceva prea banal, mai ales ca le gasesti in toate cofetariile, atunci te invitam sa incerci ceva nou si delicios, cu care iti vei da pe spate familia si invitatii. Este vorba tot despre niste mini tarte, insa de aceasta data cu aluat de cacao si o crema delicioasa de unt de arahide. Niciun iubitor de dulciuri nu va putea rezista acestei tentatii, mai ales ca se si prepara foarte usor.

Iata reteta pentru mini tarte cu aluat de cacao si crema de unt de arahide!

Mini tarte cu unt de arahide

Nu-i asa ca deja simti cum iti lasa gura apa numai la gandul acestei combinatii decadente? Iti garantam ca aceasta reteta va deveni in scurt timp preferata ta, asa ca da o fuga pana la magazin si cumpara-ti ingredientele! Ca ustensile, ti-ar prinde bine sa ai un robot de bucatarie si forme pentru decupat flori, dar nu este absolut necesar. 

Ingrediente

Pentru aluat:

- 400 g faina alba;

- 4 linguri de pudra de cacao neindulcita;

- 4 linguri de zahar alb;

- 1 lingurita de sare;

- 250 g unt nesarat, rece;

- galbenusurile de la doua oua mari;

- 6-8 linguri de cafea rece (optional).

Pentru crema:

- 250 g unt de arahide fin;

- 200 g crema de branza batuta cu mixerul;

- 1 lingurita de vanilie;

- 250 g zahar pudra;

- 250 g frisca.

Pentru topping:

- o ciocolata rupta in cubulete;

- 1 lingura de unt;

- alune maruntite (optional).

Mod de preparare

1. Daca ai la dispozitie un robot de bucatarie, iti va fi mai usor sa faci aluatul, desi este in regula sa il faci si manual. Amesteca faina, cacaua, zaharul si sarea pe viteza mica, pana se amesteca complet. Daca nu ai robot, amesteca-le cu mana. Adauga untul taiat cubulete si amesteca din nou pana iti iese un aluat sfaramicios. Daca faci acest lucru cu mana, amesteca cu varfurile degetelor. Adauga apoi galbenusurile si cafeaua si amesteca bine iar, cu robotul sau cu mainile. Adauga la inceput 5 linguri de cafea si mai mareste cantitatea pe parcurs, pana obtii un aluat sfaramicios, dar care poate fi modelat intr-o bila. Apoi creeaza doua discuri plate din aluat si pune-le la frigider timp de cel putin 30 de minute (tartele ies mai fragede astfel).

2. Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. 

3. Pe o suprafata tapetata cu faina, intinde aluatul racit pana are grosimea de circa 3 milimetri. Daca vrei ca tartele sa iti iasa si mai frumoase, foloseste o forma de decupat flori. Daca nu ai asa ceva, decupeaza pur si simplu niste cercuri cu o forma sau cu un pahar si apoi introdu-le in tava pentru mini briose, unsa in prealabil cu putin unt. Pune-le la cuptor timp de 15 minute, pana se intaresc si rumenesc putin. Dupa ce le scoti, lasa-le la racit complet inainte sa le scoti din tava, ca sa fii sigura ca isi pastreaza forma. 

4. In timp ce se racesc tartele, te vei ocupa de crema de unt de arahide. Bate untul de arahide cu crema de branza si vanilia pana obtii o compozitie fina si pufoasa. Cel mai bine ar fi sa folosesti un mixer pentru aceasta etapa. Adauga apoi zahar pudra si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga la final frisca proaspat batuta si mai amesteca pana obtii o crema fina si delicioasa. Afla de AICI cum sa bati frisca din smantana!

5. Adauga aceasta crema intr-un pos cu cap mediu. Daca nu ai asa ceva in dotare, poti folosi si o punga de plastic, careia sa ii tai un colt (nu foarte mult). In cazul in care nici acest truc nu iti iese, poti sa adaugi crema pur si simplu cu o lingurita in forme - diferentele nu sunt decat la nivel estetic. Umple formele in proportie de 2/3. Urmeaza acum sa te ocupi de sosul de ciocolata pentru topping. 

6. Topeste ciocolata la bain-marie (la aburi) impreuna cu untul. Poti sa o topesti si la microunde. Las-o la racit 10-15 minute, apoi pune-o intr-o punga de plastic, careia trebuie sa ii tai foarte putin dintr-un colt, astfel incat sa iasa o cantitate mica de ciocolata si sa poti crea acel model "zebra". La urma, ia alunele maruntite si presara-le peste mini tarte si desertul e gata!

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceste delicioase mini tarte cu blat de cacao si umplutura de unt de arahide? Le vei incerca si tu in viitorul apropiat?

Iata inca o reteta care te va cuceri complet: prajitura cu unt de arahide si ciocolata, fara coacere!

Sursa: inspiredbycharm.com

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.