Rețete delicioase
Înapoi la

Tortul amandina, ideal pentru Craciun sau Revelion

Tortul amandina, ideal pentru Craciun sau Revelion

Viorica Ghinea, redactor

Mesele festive au propriile reguli culinare. De la aperitive pana la desert, preparatele de sarbatori trebuie sa surprinda prin aspect si gust. Daca la preparatele de baza traditionale nu poti renunta atat de usor, la deserturi poti sa experimentezi. Asadar, daca iti doresti sa iti surprinzi placut familia si prietenii cu un deliciu din ciocolata, prepara un tort amandina. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum poti sa prepari aceasta reteta!

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 45 de minute
Timp total: 65 de minute
Dificultatea retetei: medie
Metoda de preparare: coacere, bain-marie

tort amandina

Ingrediente pentru tortul amandina

Pentru blat:

-6 oua;

-6 linguri de zahar;

-6 linguri de faina;

-3-4 linguri de ulei;

-o lingura cu varf de cacao;

-esenta de rom sau de portocale;

-un pliculet de praf de copt;

Pentru crema:

-250 g de unt;

-un pahar de zahar;

-doua galbenusuri;

-4 linguri de cacao;

Pentru sirop:

-150 ml de apa;

-80 g de zahar;

-un plic de cappuccino;

Pentru glazura:

-150 g de ciocolata neagra;

-100 ml de frisca lichida.

Iata cum prepari tortul amandina!

Pentru prepararea blatului trebuie sa separi albusurile de galbenusuri, batandu-le energic pe primele cu zahar si putina sare. Amesteca putin si galbenusurile, adauga uleiul si esenta aromata, apoi toarna compozitia peste galbenusurile batute. Incorporeaza in compozitie cacaua si faina in care ai pus praful de copt. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si las-o la cuptor in jur de jumatate de ora, la foc potrivit. Inainte de a opri cuptorul, realizeaza testul cu scobitoarea.

Intre timp, pregateste crema pentru tortul amandina. Untul tinut la temperatura camerei se amesteca cu zahar pana se topesc cristalele lui. Adauga pe rand galbenusurile si cacaua si amesteca pana obtii o crema fina. Apoi urmeaza pregatirea siropului. Pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce da in clocot, se pune continutul unui plic de cappuccino si se mai tine pe foc cateva secunde, dupa care se da la racit.

tort amandina

Verifica daca blatul tortului de amandina este gata. Daca s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l la racit. Intre timp, prepara glazura. Rupe ciocolata in bucati grosiere, pune-o intr-un vas si topeste-o pe o baie de aburi impreuna cu frisca lichida.

Taie blatul in doua sau in trei (depinde cat de bine a crescut), insiropeaza si intinde crema pe rand pe fiecare foaie. Intinde glazura deasupra lui si introdu-l in frigider pentru o ora (cel putin). Dupa aceea, poti continua ornarea lui cu frisca, sos de caramel sau alte delicii preferate.

Daca binecunoscuta prajitura se numara printre preferatele tale, atunci cu siguranta tortul amandina va fi o incantare atat pentru papilele tale gustative, cat si pentru cele ale norocosilor care vor manca din el. Ce poate fi mai ispititor decat un blat delicios, o crema aromata sau o glazura de ciocolata? Iti spunem noi: toate impreuna!
Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Fa-ne portretul iubitului tău ideal și îți spunem ce vârstă emoțională ai!
Incepe quiz
Fa-ne portretul iubitului tău ideal și îți spunem ce vârstă emoțională ai!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Piper verde: beneficii și proprietăți