Rețete delicioase
Înapoi la

Turta dulce de casa, simbolul sezonului rece

Turta dulce de casa, simbolul sezonului rece

Viorica Ghinea, redactor

Sezonul rece nu ar mai fi la fel fara aroma si gustul indragitei turte dulci. Acest desert inconfundabil reprezinta un moment de rasfat in care iti vei aduce aminte de aroma pe care o aveau sarbatorile de iarna in copilarie. Iata cum poti sa pregatesti turta dulce de casa si de ce trebuie sa tii cont pentru a-i impresiona pe cei dragi.

turta dulce de casa

Ingrediente necesare pentru turta dulce de casa

- 350 g de faina;

- doua lingurite de ghimbir macinat;

- o lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 100 g de unt;

- 175 g de zahar (de preferat: brun);

- un ou;

- 4 linguri de sirop auriu (poate fi cumparat din comert ori preparat in casa dintr-un sfert de cana de apa, o cana de zahar si sucul de la o lamaie).

Cum prepari turta dulce de casa

Cu siguranta ai observat in lista de ingrediente siropul auriu. El nu este atat de cunoscut pe plaiuri mioritice, insa peste hotare este destul de utilizat in pregatirea mai multor tipuri de deserturi (clatite americane, biscuiti, batoane energizante, budinci etc. ) si chiar la fripturi. Fie ca nu gasesti sirop auriu in comert, fie ca vrei sa il prepari in casa, afla ca nu ai nevoie decat de trei ingrediente pentru el. Tot ce trebuie sa faci este sa imparti zaharul in doua. Peste prima jumatate adauga apa, dupa care pune recipientul pe foc. Cand s-a topit zaharul de tot, pune sucul stors de la o lamaie si da recipientul deoparte. Caramelizeaza cealalta jumatate, apoi toarna peste ea siropul obtinut mai devreme si amesteca totul bine. Pentru o compozitie mai fina, strecoara lichidul.

Pune faina, bicarbonatul de sodiu si ghimbirul macinat intr-un bol, dupa care adauga si untul la temperatura camerei. Amesteca toate ingredientele bine, apoi presara zaharul, toarna siropul auriu si incorporeaza si oul. Intinde compozitia obtinuta pe un blat de lucru si subtiaza-l cu ajutorul unui sucitor pana ajunge la o grosime de 5mm.

turta dulce de casa

Joaca-te in bucatarie si foloseste diverse forme pentru a decupa turta dulce de casa. Braduti, fulgi de nea, inimioare, stele, casute ori omuleti, toate sunt perfecte pentru zilele sezonului rece. Asaza bucatile pe rand intr-o tava pregatita din timp cu hartie de copt. Lasa putin spatiu intre formele de turta dulce pentru a evita lipirea lor. Un truc simplu si rapid care te va ajuta sa obtii un preparat cu aspect mai frumos este sa introduci tava cu turta dulce in frigider. Bineinteles, inainte de a coace desertul si nu mai mult de un sfert de ora.

Introdu tava cu turta dulce de casa in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius si verifica desertul dupa 15-20 de minute. Dupa ce bucatile de turta dulce s-au facut, scoate-le din cuptor si lasa-le la racit. Le poti lasa simple ori decora cu glazura speciala.

Incearca si tu aceasta reteta de turta dulce de casa si nu iti vei mai dori sa incerci altceva. Fa-le o surpriza celor dragi in acest an si pregateste-le cu drag cel mai bun desert specific sezonului rece. Poti sa folosesti formele obtinute si pentru a decora bradul de Craciun. Cu siguranta vei obtine un pom ca in povesti.

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.