Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta delicioasa de pui Kiev

Reteta delicioasa de pui Kiev

Andreea Gluh, redactor

Carnea de pui este un ingredient comun atunci cand vorbim despre preparatele pregatite la cuptor. Astazi, iti propunem sa incerci o reteta cu iz rusesc: puiul Kiev. Nu numai ca are un gust delicios, dar aspectul sau ii va incanta pe toti cei invitati la masa, asa ca vei primi cu siguranta o multime de laude pentru talentul tau culinar.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara deliciosul pui Kiev!

Puiul Kiev - atractia principala a unei mese festive

Timp de pregatire: 60 de minute
Timp de gatire: 12 minute
Timp total: 1h si 12 minute

Metoda de preparare: prajire
Dificultatea retetei: scazuta

Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati acest preparat sunt urmatoarele:

  • 80 gr de unt;
  • o jumatate de lingurita de piper negru macinat si inca un sfert;
  • o lingurita de pudra de usturoi si inca o jumatate;
  • 1 kg de piept de pui dezosat, fara piele (bucati intregi);
  • 2 oua;
  • 3 linguri de apa;
  • o lingurita de marar uscat;
  • 180 gr de faina;
  • 180 gr de pesmet;
  • 500 ml de ulei pentru prajit;
  • o jumatate de lamaie, feliata;
  • patrunjel proaspat tocat.

Modalitatea de preparare este urmatoarea: 

Amesteca cele 80 gr de unt cu o jumatate de lingurita de piper macinat si cu o lingurita de praf de usturoi. Pasta obtinuta trebuie pusa in mijlocul unei bucati de folie de aluminiue, aceasta din urma urmand a fi impaturita si sigilata la capete. Pune-o apoi la congelator, pentru a se solidifica. Intre timp, taie bucatile de piept de pui pe jumatate si bate-le usor cu un ciocan pentru carne, fara insa a exercita prea multa presiune asupra lor.

Cand crema de unt condimentata s-a solidificat, scoate-o din congelator si taie-o intr-un numar de bucati egal cu cel al bucatilor de piept de pui. Cu ajutorul unui cutit, decupeaza cate un buzunar in fiecare bucata de piept si pune cate o portie de unt condimentat inauntru, apoi sigileaza totul cu scobitori.

Intr-un bol, bate ouale cu putina apa, pana cand obtii o spuma densa. Intr-un alt bol, amesteca un sfert de lingurita de piper negru cu o jumatate de lingurita de praf de usturoi, adaugand mararul, faina si pesmetul. Foloseste acest mix pentru a asezona puiul. Cand toate bucatile de piept sunt gata, lasa-le la rece vreme de 30 de minute.

Dupa ce timpul a trecut, pune bucatile de pui la prajit in tigaia cu ulei incins in prealabil la 160 de grade Celsius. Lasa-le sa se prajeasca aproximativ cate 5 minute pe fiecare parte sau pana cand observi ca au devenit aurii.Poti verifica daca pieptul de pui este patruns creand o crestatura in partea superioara. Cand este gata, se serveste garnisit cu patrunjel proaspat tocat si zeama de lamaie.

Pofta buna!

Puiul Kiev nu este greu de preparat si poate deveni vedeta unei mese festive, dar si a unei cine romantice. Pregateste-l si tu si te vei bucura de o experienta culinara deosebita!

Sursa foto: bbcgoodfood.com

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.