Pe masa de Craciun, friptura de porc este nelipsita! Insa, ce ai spune daca ai incerca o reteta diferita? Pe langa friptura de porc, adauga orez, ceapa si un sos dulce-acrisor. Vei obtine o macare cu care ii vei surprinde pe cei dragi intr-un mod placut.
Ai nevoie de:
- 250 grame orez basmati si orez salbatic
- 600 grame file de porc; taie carnea in bucati de 4 cm
grosime
- 2 linguri piper negru
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie mare, feliata
- 150 ml otet de mere
- 75 ml sirop de artar
- Cateva frunze de patrunjel
Metoda de preparare:
Fierbe orezul urmand instructiunile de pe pachet. Scurge-l de apa dupa care acopera-l pentru a se pastra cald.
Intre timp, presara sare si piper pe ambele parti ale feliilor de carne. Apoi intr-o tigaie, lasa la incins o lingura de ulei, si adauga carnea. Las-o la prajit pana cand capata o culoare maronie.
In uleiul ramas, caleste ceapa timp de 5 minute, dupa care adauga otetul de mere si lasa amestecul sa scada. Toarna si siropul de artar, dupa care adauga carnea de porc si las-o sa se patrunda timp de 5 minute.
La final, pe o farfurie, aseaza carnea si ceapa peste un pat de orez si presara putin patrunjel, pentru decor.
Iata cum intr-un timp destul de scurt ai reusit sa prepari o friptura de porc delicioasa!