Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta pentru masa de Craciun: Friptura de porc cu ceapa si sos dulce-acrisor

Reteta pentru masa de Craciun: Friptura de porc cu ceapa si sos dulce-acrisor

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Pe masa de Craciun, friptura de porc este nelipsita! Insa, ce ai spune daca ai incerca o reteta diferita? Pe langa friptura de porc, adauga orez, ceapa si un sos dulce-acrisor. Vei obtine o macare cu care ii vei surprinde pe cei dragi intr-un mod placut.

Ai nevoie de:

- 250 grame orez basmati si orez salbatic
- 600 grame file de porc; taie carnea in bucati de 4 cm grosime
- 2 linguri piper negru
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie mare, feliata
- 150 ml otet de mere
- 75 ml sirop de artar
- Cateva frunze de patrunjel

Metoda de preparare:

Fierbe orezul urmand instructiunile de pe pachet. Scurge-l de apa dupa care acopera-l pentru a se pastra cald.

Intre timp, presara sare si piper pe ambele parti ale feliilor de carne. Apoi intr-o tigaie, lasa la incins o lingura de ulei, si adauga carnea. Las-o la prajit pana cand capata o culoare maronie.

In uleiul ramas, caleste ceapa timp de 5 minute, dupa care adauga otetul de mere si lasa amestecul sa scada. Toarna si siropul de artar, dupa care adauga carnea de porc si las-o sa se patrunda timp de 5 minute.

La final, pe o farfurie, aseaza carnea si ceapa peste un pat de orez si presara putin patrunjel, pentru decor.

Iata cum intr-un timp destul de scurt ai reusit sa prepari o friptura de porc delicioasa!

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce desert de Craciun esti?
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.