Rețete delicioase
Înapoi la

Garnitura la peste: 5 idei pentru o masa desavarsita

Garnitura la peste: 5 idei pentru o masa desavarsita

Redactor Alexa Galgau

Ca orice alt sortiment de carne, pestele nu ar trebui mancat alaturi de cartofi, asa cum se intampla adesea. Cel mai adesea, varianta sanatoasa adoptata este cea a salatei ca garnitura la peste, insa dupa o vreme poate sa devina o optiune plictisitoare, iar putina variatie in alimentatie nu strica, dimpotriva!

Asadar, iti prezentam in continuare cateva idei de garnituri perfecte la peste, care il completeaza nutritional, dar si ca gust!

Cele mai bune garnituri pentru peste

Linte si spanac cu usturoi

Ingrediente: 

- 50 g linte fiarta;

- doua maini de spanac;

-  putin ulei;

- sare si piper dupa gust;

- o jumatate de ceapa, taiata julienne;

- 1 catel de usturoi.

Mod de preparare:  se pune ceapa la calit in putin ulei, cu putina sare, pana devine aurie, apoi se adauga peste ea lintea fiarta (poate sa nu fie fiarte chiar complet, ca sa aiba o textura mai buna in combinatie cu pestele). Se lasa in tigaie 5-10 minute, amestecandu-se din cand in cand. Spre sfarsit se adauga spanacul crud si se lasa cateva minute (se inmoaie foarte repede). Usturoiul pisat se adauga la sfarsit, ca sa nu se piarda aroma in timpul gatirii. Se condimenteaza garnitura dupa gust. Cel mai bine merge alaturi de somon, insa gustul este compatibil si cu alte tipuri de peste. 

 

Paste integrale cu coaja de lamaie

Ingrediente: 

- 50 g spaghete integrale;

- cateva frunze de busuioc;

- 1 lingurita de frunze de oregano proaspete;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 1 lingura de zeama de lamaie;

- 2 linguri de unt;

- coaja de la o lamaie;

- sare si piper dupa gust;

- putina branza parmezan.

Mod de preparare: pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Restul ingredientelor se pun intr-un blender si se amesteca pana obtii un sos delicios. Pastele fierte si scurse se presara cu parmezan si se toarna peste ele acest sos din ierburi aromatice si lamaie. Garnitura aceasta merge de minune alaturi de orice carne de peste usor dulceaga si mai grasa, deoarece mai taie din greutatea carnii. 

Wedges din cartofi dulci

Spre deosebire de cei albi, cartofii dulci sunt plini de antioxidanti si ar trebui integrati intr-o dieta sanatoasa. Daca iubesti clasicul "fish and chips" englezesc, dar vrei sa modifici putin reteta, incearca wedges din cartofi dulci.

Ingrediente: 

- 1 cartof dulce mare taiat in felii lunguiete;

- sare dupa gust;

- ulei de porumb;

- shichimi (un condiment japonez) sau pudra de chilli.

Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius si pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu ulei, condimenteaza-i si lasa-i la cuptor circa 30 de minute, pana se patrund si se rumenesc. La sfarsit ii poti da cu foarte putin cimbru pentru un plus de aroma. 

 

Salata de sparanghel si branza de capra

Ingrediente: 

- cateva felii de paine cu coaja crocanta, taiate cubulete (1 cm);

- 200 g sparanghel;

- ulei de masline;

- sare si piper dupa gust;

- 1 lingura de zeama de lamaie;

- 30 g branza de capra maruntita;

- coaja de lamaie.

Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius si aranjeaza cubuletele de paine intr-un singur strat pe hartia de copt dintr-o tava. Rumeneste-le timp de 5 minute, pana devin aurii. Lasa-la la racit si apoi mai sfaramiteaza-le putin.  Apoi, aranjeaza sparanghelul pe hartia de copt, stropeste-l cu ulei si aromeaza-l cu sare si piper. Pune-l la cuptor 12-14 minute, pana devine fraged (trebuie sa il intorci din cand in cand, ca sa se gateasca uniform). Cand e gata, stropeste-l cu zeama de lamaie, apoi presara deasupra firimiturile. Adauga deasupra si bucatile de branza de capra si coaja de lamaie si serveste totul alaturi de un peste gras.

Ananas la gratar, o garnitura exotica pentru peste

Ingrediente:

- 1 ananas curatat de coaja si taiat pe lungime in 6 parti;

- 2 linguri de ulei de rapita;

- putina pudra de ghimbir;

- piper negru (optional).

Mod de preparare: taie fiecare felie lunga de ananas in 6 parti, apoi infige-le intr-un bat de frigarui, lasand putin spatiu intre ele. Iti vor iesi 6 frigarui cu ananas. Incinge un gratar pe foc mediu, apoi unge frigaruile cu ulei de rapita si pune-i pe pe gratar si intoarce-i din cand in cand. Ananasul este gata cand este rumenit si apar urmele de gratar pe el (dureaza circa 8 minute). Se condimenteaza cu putina pudra de ghimbir. Aceasta garnitura se potriveste cel mai bine cu tonul.

Dupa cum vezi, orezul, cartofii si salata nu sunt singurele garnituri pentru peste, ci exista multe altele si mai sanatoase, si mai exotice!

 

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.