Rețete delicioase
Nu Skin

Gustă un dulce regal: prăjitura Regina Maria

Marţi, 05.12.2017
de Paula Rotaru
Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Gustă un dulce regal: prăjitura Regina Maria

Caracteristici

În orice carnețel de rețete al gospodinelor desăvârșite se regăsește, cu siguranță, și prăjitura Regina Maria, un desert decadent cu nucă din belșug și topping de ciocolată, foarte ușor de preparat.

Legenda spune că această prăjitură era preferata Reginei Maria, soția Regelui Ferdinand și fiica Prințului Alfred, Duce de Edinburgh, iar un cofetar a decis să îi ofere acestui desert numele ei, ca un omagiu.

Că este sau nu adevărată această poveste, prăjitura Regina Maria este, cu siguranță, un deliciu regal. Blatul de bază cu nuci din abundență, crema ganache de ciocolată și decorul sclipitor alcătuiesc acest desert desăvârșit.

Vezi mai jos și o rețetă video de tort Regina Maria!

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru prăjitura Regina Maria!

Cum se prepară prăjitura Regina Maria

Ingrediente necesare

Pentru blat:

  • 200 de grame de miez de nucă
  • 9 albușuri
  • 150 de grame de zahăr
  • Un praf de sare
  • 65 de grame de făină albă
  • Un pliculeț cu praf de copt

Pentru cremă:

  • 9 gălbenușuri
  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 200 de grame de zahăr
  • 2 lingurițe de cacao
  • 250 de grame de unt moale nesărat

Pentru crema ganache:

  • 200 de grame de ciocolată amăruie 50% cacao
  • 200 de mililitri de smântână de gătit grasă, minimum 35% grăsime
  • Fulgi de ciocolată sau perle argintii comestibile, opțional

Sursa foto: Pinterest @ whereismyspoon

Mod de preparare

Poți face blaturile și crema de ciocolată cu gălbenușuri cu o zi înainte, pentru că ambele trebuie să fie bine răcite când asamblezi prăjitura. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se prepară acest desert!

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă de 23x33 de centimetri cu hârtie de copt.
  2. Pune miezul de nucă în tavă și lasă-l la copt 10-15 minute, până devine crocant și ușor de sfărâmat. Scoate miezul de nucă pe o farfurie întinsă și lasă-l să se răcească, apoi toacă-l grosier, cât să rămână bucăți mari.
  3. Într-un bol încăpător, bate albușurile cu puțină sare și adaugă treptat zahărul, până obții o spumă fermă, care nu se scurge.
  4. Amestecă făina cu praful de copt.
  5. Adaugă miezul de nucă tocat în spuma de albușuri, apoi cerne făina în compoziție, treptat, și amestecă bine cu un tel, ca să nu se formeze cocoloașe.
  6. Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și las-o la cuptor 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius, până când blatul devine auriu la suprafață și trece testul cu scobitoarea.
  7. Scoate blatul din cuptor și lasă-l la răcit.
  8. Între timp, amestecă într-un bol de inox gălbenușurile, ciocolata tocată, zahărul și cacaua.
  9. Fierbe compoziția la bain marie (pune bolul deasupra unui vas cu apă care fierbe la foc mic). Amestecă încontinuu în compoziție, până se topește ciocolata și obții o cremă fină, apoi las-o la răcit, la temperatura camerei.
  10. Pune untul într-un robot de bucătărie și setează-l la viteză mică, apoi adaugă treptat crema de ciocolată răcită, câte o lingură, până se încorporează complet.
  11. Pentru crema ganache, adu la fierbere smântâna. Între timp, toacă mărunt ciocolata amăruie.
  12. Ia vasul cu smântână de pe foc și adaugă ciocolata mărunțită. Lasă-le împreună 5 minute, apoi amestecă bine cu un tel, până obții o cremă sticloasă, fină.
  13. Întinde blatul cu nuci pe o suprafață de lucru, adaugă crema de ciocolată, nivelează, apoi întregește acest desert fabulos cu crema ganache, care nu trebuie să fie fierbinte.
  14. Pentru un strop de regalitate, presară deasupra fulgi de ciocolată, de migdale, perle argintii comestibile sau, de ce nu, fulgi de cocos.

Dacă ți-a plăcut rețeta noastră pentru Prăjitura Regina Maria, învață cum să prepari și cele mai bune bomboane Ferrero Rocher de casă!

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!