Rețete delicioase
Înapoi la

Iată cum prepari dulceață de pepene verde

Iată cum prepari dulceață de pepene verde

Cristina Babii

Zemosul pepene verde este gustarea supremă în zilele călduroase și parcă nu ne mai ajunge vara să ne bucurăm de acest fruct minunat. Cu atâtea beneficii pentru sănătate și un gust dulce, răcoritor, nici nu e de mirare! Dulceața de pepene verde nu este atât de cunoscută precum fructul în sine, dar este atât de delicioasă și ușor de făcut, încât te vei reîndrăgosti de fructul-vedetă al verii. Îți arătăm ce simplu e să faci o dulceață gustoasă din pepene verde!

Dulceață de pepene verde – cum se prepară

Dulceata de pepene verde_3

Miezul pepenelui verde este hrănitor și gustos, dar te poți folosi și de coaja sa. Dulceața de pepene verde se obține din coaja pe care o aruncăm de fiecare dată. De data aceasta, decojește cu grijă fructul, bucură-te de miezul zemos și folosește exteriorul pentru un desert grozav. Există mai multe rețete de dulceață de pepene verde pe care le poți încerca, însă noi am ales-o pe cea mai ușoară și aromată. 

Ai nevoie de:

- 1 kg de coajă de pepene verde;

- 1 kg de zahăr;

- 1,5 litri de apă;

- zeama de la două lămâi mici;

- o păstaie de vanilie sau esență.

Mod de preparare:

Dulceata de pepene verde

Când decojești pepenele, încearcă să elimini un strat subțire de la suprafață, astfel încât feliile să păstreze puțin din miezul roșu. Cojile feliate în straturi de 2-3 centimetri ar trebui să aibă un verde crud la suprafață și roșu diafan de la miez. Taie cojile cubulețe, după ce le-ai feliat în prealabil în fâșii groase de aproximativ un deget. Pune-le la fiert, la foc mediu, și amestecă din când în când. Când cojile devin străvezii și puțin lucioase, oprește focul. Trage cratița deoparte, toarnă apă rece cât să le acopere, agită conținutul, apoi scurge-l bine de toată apa.

Între timp, prepară siropul de zahăr în jumătate de litru de apă, împreună cu zeama de lămâie (care împiedică zaharisirea dulceții) și esența sau păstaia de vanilie. Aroma de vanilie este absolut încântătoare și va conferi o aromă deosebită dulceții de pepene verde. Înainte ca siropul să se îngroașe, adaugă cojile de pepene și lasă totul la fiert la foc mic, până ce observi că siropul a căpătat consistența mierii de albine. Amestecă ocazional și ai grijă să nu se caramelizeze conținutul.

Consistența finală a cojilor nu trebuie să fie nici prea crocantă, nici prea moale. Poți folosi dulceața de pepene verde și la prepararea diferitelor prăjituri. Nouă ne place să o folosim la cozonac, cu fructe confiate, sau ca decor la torturi, dar este absolut grozavă și ca atare.

Tu ai încercat vreodată să faci dulceață de pepene verde?

Surse foto: doughmesstic.com, Pinterest, kashevarnya.com

Articolul urmator
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.