Rețete delicioase
Înapoi la

Ingredientele pe care să nu le pui niciodată în omletă. Ce spun nutriționiștii că pătești

Ingredientele pe care să nu le pui niciodată în omletă. Ce spun nutriționiștii că pătești

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Omleta reprezintă micul-dejun perfect pentru mulți oameni. Este ușor de realizat, delicioasă și ideală dacă ai un program aglomerat. Este sățioasă și îți asigură nutrienții necesari pentru începutul zilei. Rețeta de omletă s-a transformat de-a lungul timpului, pe gustul fiecăruia, iar orice om are propriul stil în a o găti. Cu toate acestea, există anumite ingrediente, foarte comune, despre care specialiștii avertizează că sunt extrem de nocive în combinație cu ouăle.

Potrivit nutriționiștilor, mai simplu este mai sănătos, astfel că ar trebui să renunți la rețetele complicate, cu multe ingrediente, ce rezultă un preparat greu de digerat pentru stomac. Așadar, specialiștii te sfătuiesc să nu mai pui niciodată în omletă brânză, smântână lapte sau orice fel de lactate. Combinate cu ouăle, va rezulta un amestec greu de digerat pentru cei sensibili. 

Alege, în schimb, întotdeauna, legume proaspete pentru omleta ta. Ouăle au multe proteine și nu este necesar să adaugi grăsimi în preparatul tău. Alege ciuperci ardei sau ceapă verde sunt un mix mult mai sănătos. Omleta trebuie gătită mereu cu ouă proaspete, preferabil chiar de țară. 

Este indicat să bați ouăle cu ajutorul unei ustensile de lemn și nu cu clasica furculiță. Totodată, reamintește-ți că omleta se gătește întotdeauna la foc mic sau mediu și nu la foc mare. Dacă preferi ca omleta ta să fie ceva mai pufoasă, poți adauga o linguriță de bicarbonat în procesul de amestecare, înainte de a o pune pe foc. 

Ouăle sunt extrem de bogate în proteine, iar acestea sunt elementele de bază ale vieții. Un singur ou conține aproximativ 6,3 grame de proteine. Principalele funcții ale proteinelor din organism sunt de a construi, întări și repara țesuturile.

Sursa foto: Unsplash

Ouăle oferă un conținut ridicat de proteine și conțin toți aminoacizii esențiali necesari organismului pentru o dezvoltare optimă. Mai mult, ouăle contribuie la creșterea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate ridicată (HDL) sau colesterol bun, așa cum este denumit de nutriționiști. Nivelurile mai ridicate de HDL pot ajuta la reducerea riscului apariției bolilor de inimă. Inițial, s-a crezut că ouăle cresc nivelul colesterolului în corp, dar studiile recente au relevat că acestea de fapt îl scad.

Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul rău îți pot pune în pericol sănătatea inimii. Mâncărurile bogate în grăsimi saturate și grăsimi trans, cum ar fi alimentele prăjite, vor duce la creșterea nivelului de colesterol LDL. Așadar, potrivit specialiștilor, poți consuma omletă de două, trei ori pe săptămână, iar cantitatea de ouă consumată variază în funcție de dieta alimentară a fiecăruia.

Surse foto: Unsplash, Istock

Articolul urmator
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.