Cea mai bună temperatură de stocare a orezului este de 4-5 grade sau mai scăzută. Este bine să fie ținut în containere de plastic sau borcane de sticlă. În aceste condiții, orezul poate fi păstrat peste 30 de ani, fără să-și piardă aroma și valoarea nutrițională.
Laptele praf procesat după cele mai riguroase standarde poate fi păstrat pe termen nelimitat, fără să-și piardă valoarea nutrițională. Este important să fie ținut, însă, într-un container etanș, în care nu intră deloc aerul.
O sticlă nedeschisă de sirop de arțar poate fi păstrată pe termen nelimitat. Chiar și după deschidere, siropul de arțar poate fi ținut la frigider și consumat pentru câțiva ani buni.
Sosul de soia poate fi păstrat în siguranță și vreme de trei ani după deschiderea recipientului în care se află. Dacă este ținut în containere etanșe, poate dura și mai mult, dar depinde de tipul de sos, modul de procesare, calitate și temperatura de stocare. Numai sosul de înaltă calitate, obținut prin fermentare naturală poate dura mai mult de trei ani.
Cercetătorii de la Brigham Young University au arătat că, după 30 de ani, fasolea boabe își poate modifica aspectul exterior, dar își păstrează proprietățile nutritive și poate fi consumată în continuare în situații de urgență.
Sarea este, de fapt, un mineral, nu un produs alimentar, așa că este imposibil să se strice. Poate absorbi apă, transformându-se într-o rocă dură, dar rămâne, până la urmă, doar sare. Totuși, sarea iodată rămâne ca atare cel mult un an, după care iodina se evaporă, iar sarea își pierde calitățile necesare pentru sănătate, dar nu și gustul.
Oțetul alb nu are o dată de expirare, dar trebuie să te asiguri că îl depozitezi în condiții optime. dacă vrei să-l păstrezi cât mai bine, ține-l în recipientul său etanș, într-un loc răcoros și uscat, departe de orice sursă de căldură.
Ca și sarea, zahărul durează pe o perioadă nedefinită, mai ales dacă îl depozitezi adecvat. Chiar dacă absoarbe apă din atmosferă și se transformă într-o rocă solid, nu-și pierde calitățile de îndulcire. Zahărul pudră și zahărul brun durează la fel de mult ca zahărul obișnuit.
Băuturile alcoolice ca vodca, whisky, rom sau coniac nu au dată de expirare, dar este necesar să le ții într-un loc rece și întunecos, în sticle bine închise.
Mierea este un aliment extraordinar, care poate dura la infinit, grație compoziției chimicce cu totul speciale care împiedică dezvoltarea bacteriilor. Dacă nu vine în contact cu aer sau apă va rămâne mereu ca în prima zi în care a fost introdusă în recipientul etanș. În timpul săpăturilor la piramidele egiptene, arheologii au descoperit de peste 3000 de ani, dar perfect comestibilă, pe care chiar au gustat-o și era foarte bună. În Georgia au fost descoperite chiar vase cu miere în stare bună mai vechi de 5000 de ani.