Rețete delicioase
Înapoi la

Rețetă de supă de pui cu ginseng: cel mai bun remediu asiatic pentru răceli

Rețetă de supă de pui cu ginseng: cel mai bun remediu asiatic pentru răceli

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Fierbere
Rețetă de supă de pui cu ginseng: cel mai bun remediu asiatic pentru răceli

Caracteristici

În sezonul rece, nimic nu se compară cu o supă de pui, care nu doar că ne încălzește, dar ne și vindecă de răceală, acesta fiind cel mai vechi și eficient remediu pentru virozele de sezon. Ppentru că s-a instalat deja toamna rece și mohorâtă, ne-am gândit să îți dezvăluim o rețetă asiatică de supă de pui cu ginseng, deoarece este recunoscută ca leac naturist pentru o mulțime de probleme de sănătate. Secretul constă în fiertura de pui, bogată în niacină, care combate simptomele răcelii, dar și în ginseng, un ingredient foarte scump, dar considerat aproape miraculos în ceea ce privește efectele sale asupra sănătății. Nici nu este de mirare că, în Coreea de Sud, oamenii agonisesc bani pentru a-și cumpăra ginseng și a se trata de cele mai cumplite boli. 

Află cum să faci această minunată supă de pui cu ginseng, cu care îi poți surprinde plăcut pe cei dragi!

Cum să faci supă de pui cu ginseng

Supa de pui cu ginseng (Samgyetang), de origine coreeană, este consumată, în mod uluitor, în cele mai călduroase trei zile ale anului, tocmai pentru a ajuta corpul să se mențină energic și sănătos, în ciuda zăpușelii. În Coreea există o vorbă, „Combate focul cu foc”, similară cu expresia noastră „Cui pe cui se scoate”. Astfel, în cele mai toride zile din lunile iulie și august, aproape toți coreenii își prepară sau mănâncă la restaurant supa de pui cu ginseng, asudând din greu, pentru ca mai apoi să se răcorească mâncând pepene rece ca gheața. Contrastul de temperatură este cel care oferă senzația revigorantă. Desigur, tu nu trebuie să urmezi aceeași tradiție, ci poți folosi acest preparat în scop terapeutic, dar și pentru a-ți delecta papilele gustative, pentru că este delicios!

Ingrediente pentru supa de pui (2 porții):

  • 2 pui mici, de țară, nu mai mari de 500-600 g (dacă nu găsești astfel de pui, cumpără pui coquelet);
  • 100 g de orez cu bob scurt, clătit în mai multe ape și lăsat la înmuiat în apă rece timp de 2 ore;
  • 1/2 lingură de pudră din rădăcină de ginseng;
  • 16 căței de usturoi spălați, cu vârfurile tăiate;
  • 2-3 cepe verzi, tăiate mărunt;
  • sare și piper după gust.

Ingrediente pentru sosul de susan:

  • 1-2 lingurițe de sare;
  • 1 linguriță de semințe de susan;
  • puțin piper negru;
  • 1-2 linguri de ulei de susan.

Ingrediente pentru sosul iute de soia:

  • 3 linguri de sos de soia;
  • 2 linguri de oțet alb;
  • 1 lingură de miere sau de zahăr;
  • o jumătate de ceapă medie, tăiată felii;
  • 1 ardei jalapeno, tăiat mărunt. 

Mod de preparare:

  1. Prepară sosurile cu care vei savura carnea de pui din supă. Amestecă mai întâi ingredientele pentru sosul de susan într-un castronel, apoi pe cele ale sosului iute de soia, într-un al doilea castronel, și pune-le deoparte. 

  2. Lasă orezul la scurs astfel încât să nu mai fie foarte umed. Pentru a face supa, mai întâi va trebui să pregătești puii. Dacă nu sunt curățați în interior, scoate-le măruntaiele, dă-i cu sare înăuntru și clătește-i cu apă rece. Poți să tai aripile dacă vrei. 

  3. Pune puii pe un tocător de lemn, șterge-i cu un prosop de hârtie și elimină excesul de grăsime cu o foarfecă de bucătărie. Fiecare pui trebuie umplut cu orez, pudră de ginseng, ceapă verde și câte 8 căței de usturoi. Dacă îți mai rămâne orez, pune-l la fiert în supă, împreună cu puii. 

  4. Ia o oală mare și adâncă și pune puii în ea, apoi adaugă peste ei 2 litri de apă rece, acoperă oala cu un capac și lasă totul la fiert 30 de minute pe foc mare. Apoi dă focul mai mic și mai lasă supa să se facă timp de 40 de minute, până puii devin fragezi și bine pătrunși. Potrivește supa de gust folosind sare și piper. Din când în când, ia capacul și toarnă supă fierbinte peste pui, pentru că lichidul va mai scădea. Dacă observi că a rămas totuși prea puțină supă, mai adaugă puțină apă și regleaz-o de gust. 

  5. Când preparatul este gata, ia puii și pune-i în câte un castron mare, apoi toarnă în fiecare vas jumătate din cantitatea de supă. Puiul se servește cu sosurile pe care le-ai făcut la început, unul acru și unul iute, dar ușor dulceag. 

Această supă de pui cu ginseng este o adevărată de porție de sănătate la... castron. Este suficient de consistentă încât să nu îți mai trebuiască și alte feluri de mâncare și te scapă imediat de gripă și răceală, datorită ingredientelor foarte sănătoase. 

Descoperă și beneficiile ceaiului de ginseng!

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.