Rețete delicioase
Înapoi la

Ce sa fac de mancare repede: retete pentru fiecare masa a zilei

Ce sa fac de mancare repede: retete pentru fiecare masa a zilei

Viorica Ghinea, redactor

Pregatirea unei mese ne rapeste multe minute pretioase din timpul nostru liber, iar la acest lucru se mai adauga si insecuritatea culinara, acele momente in care stai si te gandesti ce ai mai putea sa mai gatesti. Iti alungam doua probleme si iti propunem cateva retete care te vor scuti de batai de cap la fiecare masa a zilei.

Iata solutiile gastronomice la intrebarea „ce sa fac repede de mancare?"

Ce sa fac repede de mancare la micul dejun

Incepe ziua cu un mic dejun plin de proteine! Nu numai ca te vei rasfata cu o masa delicioasa, dar vei avea si energie intreaga zi.

Sandvis cu ou, sunca presata si spanac

Ingrediente pentru 2 portii
Timp de preparare: 5 minute

sandwich cu ou

Ingrediente:  

- o lingura de ulei de masline;
- doua oua;
- doua chifle;
- cateva frunze de spanac;
- cateva felii de sunca presata;
- sare, piper, dupa gust;
- sos dulce ori picant (optional).

Mod de preparare:

Pune uleiul in tigaie si asteapta sa se incinga, dupa care sparge ouale pentru a le prepara in stil ochi. Intre timp, taie chiflele in jumatate si pregateste celelalte ingrediente. La final, asambleaza sandvisurile. Pune ouale prajite, dupa care spanacul si sunca presata. Daca ti se pare mai gustos, poti sa folosesti kaizer in loc de sunca presata. Presara, dupa gust, sare si piper, apoi stropeste cu putin sos iute ori dulce.

Reteta rapida pentru masa de pranz

Ce sa fac repede de mancare sanatos si gustos? Incearca pastele cu ciuperci si sos de rosii! Sunt delicioase.

Ingrediente pentru 3-4 portii
Timp de preparare: 20 de minute

paste cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente:

- 500 g de paste;
- o conserva de ciuperci (400-500 g);
- o ceapa;
- o conserva de rosii taiate cubulete (300 g);
- cativa catei de usturoi;
- busuioc, ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Pune ulei intr-o tigaie si lasa ciupercile putin la calit, dupa care adauga ceapa, apoi sosul de rosii, amestecand dupa fiecare ingredient. Lasa compozitia sa fiarba timp de zece minute, dupa care adauga usturoiul maruntit. La final, presara, dupa gust, sare, piper si busuioc si amesteca bine. Cat timp fierbe aceasta compozitie, pune si pastele pe foc. Cand totul este gata, pune pastele pe farfurii, apoi toarna sosul deasupra si serveste.

Ce sa fac de mancare repede la cina

Seara, dupa o zi plina de activitati, te intrebi deseori „ce sa fac de mancare repede”. Un preparat care sa nu iti rapeasca mult timp si care sa nu consume ultima ta de farama de energie pe care o mai ai in corp este salata de pui cu mazare si morcov.

Salata cu pui, mazare si morcov

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare: 10 minute

salata de pui

Ingrediente:

- 3 linguri de ulei;
- crutoane;
- doi catei de usturoi;
- doi morcovi;
- cateva frunze de salata verde;
- doua cani de piept de pui prajit de la rotiserie;
- o conserva mica de mazare;
- mustar dulce;
- otet, sare, piper.

Mod de preparare:

Pentru inceput, pune morcovii la fiert. Intre timp, rupe cu mana frunzele de salata verde si pune-le intr-un bol. Adauga bucatile de piept de pui prajit, usturoiul si mazarea. Dupa ce morcovii sunt gata, feliaza-i si pune-i peste celelalte ingrediente. Adauga in bol un dressing format din ulei, otet, sare, piper si mustar dulce, amestecand bine. La final, presara crutoanele.

Dilema „ce sa fac de mancare repede?" a fost rezolvata cu trei preparate delicioase si usoare. Incearca-le si tu!

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce parte a zilei te reprezinta?
Incepe quiz
Ce parte a zilei te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.