Rețete delicioase
Înapoi la

Ce sa gatesc azi? Retete pentru fiecare zi a saptamanii

Ce sa gatesc azi? Retete pentru fiecare zi a saptamanii

Redactor Alexa Galgau

De cate ori nu ti s-a intamplat sa deschizi frigiderul si sa te intrebi "Ce sa gatesc azi?"? Chiar si cea mai indemanatica gospodina ramane fara inspiratie uneori, insa o poate gasi rapid, la doar un click distanta. Diva Hair iti vine in ajutor si iti prezinta 7 retete minunate, pentru fiecare zi a saptamanii si pentru toate gusturile, din care sa te inspiri!

Ce sa gatesc azi: o noua zi, o noua reteta

1. Paella cu pui

Te-ai plictisit de preparatele traditionale romanesti si pe zi ce trece devii tot mai interesata de gastronomia internationala? Atunci aceasta mancare simpla si plina de nutrimente te va scoate din monotonia instalata in bucataria ta. Orezul este satios, iar puiul inlocuieste cu succes fructele de mare din preparatul original. Incearca, asadar, reteta noastra de paella cu pui si nu vei regreta! 

2. Gulas de porc pentru sezonul rece

Cu cat vremea devine mai racoroasa, cu atat mancarea din farfurie trebuie sa fie mai consistenta, pentru ca organismul nostru sa aiba destula energie pentru a face fata frigului. De aceea, acest preparat unguresc este ideal pentru toamna si iarna, avand ca ingredient principal unul dintre cele mai gustoase sortimente de carne: cea de porc. Pentru a taia din efectul grasimii provenite de la carne, aceasta mancare este condimentata cu boia si piper si, bineinteles, contine si legume delicioase, care ii dau un plus de savoare. Prepara aceasta reteta minunata de gulas de porc , iar membrii familiei tale iti vor cere si a doua portie!

3. Tocanita de hribi

Cine crede ca vegetarienii nu au parte de mancaruri la fel de gustoase ca si ceilalti oameni, se insala amarnic. Preparatele fara carne si de post pot fi la fel de gustoase sau chiar mai ceva decat cele cu carne, daca sunt preparate cu o cantitate potrivita de condimente si cu mult suflet. Pentru ca ciupercile au calitati nutritionale recunoscute si sunt si foarte gustoase, o mancarica bazata pe acest ingredient va pica nemaipomenit. Iata reteta de tocanita de hribi , care isi va face loc cu lejeritate pe lista ta de mancaruri preferate!

4. File de pui cu sos pesto si paste

Puiul ramane un ingredient de baza in bucataria oricui, fiind o carne care poate fi consumata de cei mai multi oameni. In plus, este si extraordinar de versatila, fiind folosita la nenumarate retete! De data aceasta, poti combina fileul de pui cu un sos pesto, a carui iuteala va potenta aroma carnii. Iar alaturi de aceasta, o portie de paste va fi o garnitura satioasa, care echilibreaza gustul intens al celuilalt preparat. Nu trebuie, deci, sa ratezi reteta de file de pui cu sos peste si paste !

5. Lasagna - reteta traditionala 

Facem ce facem si tot ne intoarcem la bucataria italieneasca, pentru ca preparatele specifice acestei zone sunt nu numai simple, dar si extrem de gustoase. Pentru ca pizza si paste probabil ca deja prepari destul de des (si este de inteles!), este cazul sa incerci o noua mancare adorata de gurmanzi, care imbina carnea de vita cu trei feluri de branza si un sos delicios. Raspunsul la intrebarea "Ce sa gatesc azi?" este: lasagna dupa reteta traditionala !

6. Mancare cu creveti

Ai vrea sa faci o mancare mai sofisticata, dar in acelasi timp rapida? In loc de traditionala tochitura sau de alte mancaruri pe baza de carne, este momentul sa introduci in bucatarie o noua vedeta: crevetii. O mancarica simpla din acestia, cu rosii si branza feta, va merge de minune cu o portie de paste sau ea poate fi pur si simplu savurata ca atare. Nu lasa saptamana sa treaca fara sa incerci reteta noastra de mancare de creveti !

7. Cus-cus cu muschi de porc afumat la tigaie

Cand orezul si pastele deja fac parte din rutina din bucatarie, este momentul sa le inlocuiesti cu un alt ingredient foarte folosit: cus-cusul. El face casa buna cu multe tipuri de carne, dar alaturi de porc afumat are o savoare aparte. Mai adaugi si o portie zdravana de legume si preparatul urca rapid in topul preferintelor tale culinare. Iata cum sa faci cus-cus cu muschi de porc afumat la tigaie !

Ai gasit cateva raspunsuri la intrebarea "Ce sa gatesc azi?", iar acum este momentul sa recapeti entuziasmul de a incerca o reteta noua!

Spor la gatit si pofta buna!

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce zi a saptamanii esti?
Incepe quiz
Ce zi a saptamanii esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (158)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.