Apetisanta si usor de preparat, aceasta reteta de cordon bleu de pui se poate transforma in preparatul tau salvator atunci cand nu stii cum sa ii mai surprinzi pe cei dragi. Iata de ce ingrediente ai nevoie si care este metoda de preparare!
Ingrediente pentru cordon bleu de pui
Pentru 6 portii (doua rulori pentru fiecare)
- - 12 felii de piept de pui taiate subtiri si batute;
- - un ou intreg plus doua albusuri;
- - o lingura de apa;
- - o jumatate de cana de pesmet;
- - 50-70 g de parmezan;
- - 6 felii de sunca presata;
- - 6 felii de cascaval;
- - piper proaspat macinat;
- - sare.
Cum prepari cordon bleu de pui
- Dupa ce ai spalat, taiat si batut carnea de pui, presara sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Apoi asaza-le pe un blat de lemn, pune cate o felie de sunca si una de cascaval pe fiecare, dupa care ruleaza carnea de pui si lasa bucatile deoparte.
- Intr-un bol mediu, amesteca oul cu cele doua albusuri si adauga si o lingura de apa. Deoparte, intr-un alt recipient, amesteca pesmetul cu parmezanul ras.
- Primul pas il reprezinta „inmuierea" bucatilor de cordon bleu de pui in compozitia de ou, iar al doilea - trecerea lor prin mixul realizat din pesmet si parmezan.
- Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care introdu-le in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 de minute.
Truc: pentru a obtine un preparat aromat, presara in mix-ul pesmet-parmezan si ierburi uscate (cimbru, marar, rozmarin, busuioc ori oregano).
Surprinde-i pe cei dragi cu un preparat elegant si gustos! Incearca si tu aceasta reteta de cordon bleu de pui si cu siguranta va ajunge preferata ta.
Invata sa faci si pui pe sticla!