Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa gatesti cel mai bun orez cu ou

Cum sa gatesti cel mai bun orez cu ou

Diana Solomon

Orezul cu ou este una dintre cele mai usoare feluri de mancare. De asemenea, este sanatos si rapid, astfel economisesti timp pentru alte activitati. Este destul de versatil si se poate servi fie ca gustare intre mese, fie ca fel principal la care poti adauga legume, carne sau fructe de mare, in functie de preferintele personale. Jurnalista specializata in arta culinara, Rose Prince, mentioneaza in cartea sa "The New English Kitchen", ca pentru o cina grozava sunt suficiente un bol mare de orez si o cana de ceai de iasomie alaturi.

Iata de ce ai nevoie pentru un orez cu ou delicios!

orezprajit cu ou

Ingrediente:

400 g orez fiert si racit
2 oua
Un praf de sare
Un praf de piper (alb sau negru)
1 ceapa (se poate folosi si ceapa verde)
3 linguri ulei de susan/ palmier

Mod de preparare:

Orezul

Acest fel de mancare nu este deloc pretentios si se poate face si cu resturile de orez ramase. In general, se prefera bobul lung, asa cum se mananca in sudul si estul Chinei, de unde preparatul isi are originea. Regula de aur este ca orezul sa fie rece. Daca folosesti orez proaspat fiert acesta devine lipicios, datorita faptului ca este inca umed si de aceea nu este recomandat sa se puna imediat in tigaia incinsa. Daca te grabesti, nu trebuie neaparat sa folosesti orez fiert cu o seara inainte, ci poti sa il lasi putin la frigider inainte de a-l gati.


Ouale

Exista mai multe variante de incorporare a oualor in orez. Poti face mai intai o omleta in care adaugi un praf de sare. Dupa ce aceasta este gata, se rastoarna pe o farfurie si se adauga in tigaia incinsa orezul rece. Cand acesta este facut, se adauga omleta si se mai amesteca putin.

O alta varianta este sa lasi pe foc pentru 20 de secunde ouale, dupa care sa pui orezul. De asemenea, poti si sa adaugi compozitia de omleta peste orezul aflat in tigaie. Metoda din urma face preparatul sa capete o frumoasa culoare aurie si-i da o consistenta pufoasa.

Este important ca orezul sa se adauge in tigaia bine incinsa, insa pe masura ce adaugati oualele, redu si flacara aragazului. Prajiti orezul pana cand acesta incepe sa miroasa bine si incepe sa capete o usoara crusta maronie, crocanta.

Pas cu pas:

1. Ouale se bat cu putin ulei de susan,un praf de sare si putin piper, apoi se lasa deoparte.

orez prajit cu ou
2. Se incinge bine uleiul intr-o tigaie mare sau un wok, iar cand acesta este suficient de fierbinte se adauga orezul rece si se amesteca 3-4 minute, pana cand se incalzeste tot.

 

orez prajit cu ou


3. Se adauga ouale si se amesteca bine pana cand aceastea sunt absorbite de catre orez. Apoi mai amesteca aproximativ 2 minute, pana cand orezul incepe sa se caramelizeze.

orez prajit cu ou


4. La final se pune ceapa verde si se serveste cald. Pofta buna!

orez prajit cu ou


Mentiuni: Daca nu aveti ceapa verde, puteti folosi si ceapa obisnuita, care trebuie insa calita inainte de a adauga ouale.

Timp alocat: 10-15 minute

Sfat:

Pentru un gust mai bun si o savoare aparte, sugestia noastra este sa prajesti orezul in ulei de susan sau palmier. Iar pentru servire se poate folosi sosul de soia sau peste. De asemenea, la final poti adauga sunca bine prajita anterior sau fructe de mare.

Voi ce ingrediente secrete folositi pentru cel mai bun orez cu ou?

Surse reteta: www.theguardian.com, www.bbc.co.uk
Sursa foto: www.chinasichuanfood.com

Articolul urmator
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.