Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa prepari cele mai bune enchiladas

Cum sa prepari cele mai bune enchiladas

Andreea Gluh, redactor

Porții:
4-6 porții
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum sa prepari cele mai bune enchiladas

Caracteristici

Periplul nostru prin bucataria latino-americana continua! Dupa ce ti-am aratat cum se prepara fajitas si empanadas, a venit momentul sa iti povestim despre un alt preparat delicios: enchiladas. Ingredientele acestui fel de mancare sunt comune, insa modul in care ele sunt combinate este unic si ii confera o savoare aparte.

Asadar, descopera, in cele ce urmeaza, cum se prepara cele mai bune enchiladas!

Ingrediente:

  • 500 g de carne tocata de vita;
  • 1 ceapa medie, tocata marunt;
  • sare si piper dupa gust;
  • ulei de rapita;
  • 2 linguri de faina;
  • sos rosu picant;
  • 500 ml de supa de pui strecurata;
  • 10-14 tortillas din porumb;
  • chili verde taiat felii;
  • 250 g de ceapa verde tocata marunt;
  • 120 g de masline negre, tocate;
  • 750 g de branza Cheddar data pe razatoare;
  • putin coriandru, pentru decor si un plus de savoare.

Metoda de preparare:

  1. Pentru a pregati sosul, pune intr-o tigaie doua linguri de ulei de rapita si doua linguri de faina. Amesteca bine, pentru a le omogeniza, vreme de un minut. Apoi, adauga sosul rosu, supa strecurata de pui, sare si piper dupa gust si lasa totul sa fiarba pana cand da in clocot. Apoi, da totul deoparte si ocupa-te de carnea tocata, asa cum iti vom spune in continuare.
  2. Pune ceapa maruntita cu carnea tocata de vita intr-o tigaie, pentru a le cali. Ai grija sa scurgi grasimea care rezulta in urma acestui proces. Cand carnea si-a schimbat usor culoarea, adauga putina sare, amesteca bine si apoi mai las-o inca un minut la foc mic. Dupa aceea, o poti da deoparte.
  3. In continuare, ia o alta tigaie, pune putin ulei de rapita si rumeneste usor foile de tortilla, pana cand isi schimba textura si devin moi. Apoi, scurge uleiul si pune-le pe o farfurie intinsa, tapetata cu servetele de hartie, pentru a absorbi grasimea.
  4. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava cu 120 ml de sos din cel preparat anterior. Apoi, inmoaie foile de tortilla pe rand in sosul respectiv si pune pe fiecare dintre ele cate putin din carnea tocata calita, cateva rondele de chili, niste ceapa verde tocata si cateva bucatele de masline. Deasupra, adauga branza Cheddar rasa si ruleaza fiecare tortilla, avand grija ca toata compozitia sa ramana in interior.
  5. Cand toate foile de tortilla sunt gata, asaza-le in tava si toarna deasupra sosul ramas nefolosit. Presara pe deasupra si cateva bucatele de chili si de ceapa, dar si putina branza rasa si lasa totul sa se coaca vreme de 20 de minute. 

Enchiladas se servesc asezonate cu putin coriandru proaspat, tocat, pentru un aspect si o aroma deosebite.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta de enchiladas si iti garantam ca te vei indragosti de acest preparat delicios!

Articolul urmator
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.