Am cumparat fara sa ma gandesc prea bine ce sa fac cu ele, o punga de carnita de scoici congelate. Aratau bine ... si iata ca acum cateva zile mi-a si venit ideea unei retete, asta pentru ca aveam deja prin casa o punga de taitei thailandezi wonton. Recunosc ca am avut curaj in a pune aceasta reteta in practica, riscam sa stric tot, insa ceea ce a iesit ... o minunatie! Si am multi prieteni care pot sa ateste rezultatul! Am combinat carnea de scoici cu muguri de bambus, cu sunca afumata si cu legume si cel mai delicios sos, amestecate cu taitei:
INGREDIENTE - pentru 6 persoane-:
500 g de muguri de
bambus,
400 g de carne de scoici,
400 g de sunca de porc,
2 morcovi,
2
cepe,
1 ardei gras,
1 ardei iute,
1 punga de taitei thailandezi wonton,
sare,
piper,
ulei de masline,
100 g de unt, sos de soia
Taie morcovii, ardeii, ceapa julienne, sunca felii subtiri, spala bine scoicile si taie mugurii de bambus in bucati mai maricele.
Mugurii de bambus se gasesc la conserva, in orice hypermarket.
Pune taiteii in apa fierbinte si lasa-i sa se inmoaie 15 minute.
Pune in wok 4 linguri de ulei de masline la incins. Adauga jumatatea din ceapa si sunca la calit. Apoi ardeii si morcovii. Adauga 1 lingura de sos de soia, una de zahar si 1 varf de lingurita de sare si piper. Amesteca incontinuu pana ce legumele se inmoaie. Scoate-le intr-un castron.
Pune in wokul incins untul la topit. Toaca marunt restul de ceapa. Adauga la calit in unt ceapa, carnea de scoici si mugurii de bambus. Amesteca bine timp de 5 minute. Adauga-le in castron peste primul rand, legumele cu sunca.
Pentru sos: 3 linguri de ketchup sau sos de rosii,
1 rosie,
2 linguri
de dulceata sau peltea de gutui,
1 legatura de patrunjel,
3 catei de
usturoi.
Mod de preparare: