Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa prepari o reteta delicioasa de urzici cu orez

Invata sa prepari o reteta delicioasa de urzici cu orez

Silvia Ganea

Primavara este anotimpul care trezeste la viata intreaga natura, motiv pentru care este perioada din an preferata de foarte multi dintre noi. Sosirea primaverii aduce, pe langa o stare de bine, si o multime de „aliati” ai sanatatii. In acest anotimp de tranzitie te poti bucura de aproape toate „roadele pamantului”, iar organismul tau iti va fi recunoscator pentru acest lucru.

Dupa sezonul geros, perioada in care oamenii tind sa manance mai multa carne si mai putine legume, primavara este prilejul perfect pentru o cura de detoxifiere sau chiar de slabire. Daca vrei sa ai un „trup de zeita” in vara, pune-ti corpul in miscare inca de la sfarsitul iernii si opteaza pentru o alimentatie plina de vitamine, minerale si antioxidanti.

Printre alimentele care fac minuni pentru organism si pe care le gasesti din belsug de la inceputul primaverii se numara si urzicile. Chiar daca nu esti familiarizata cu aceste „minunatii”, e nevoie sa le incerci o singura data si vor crea dependenta.

 

Daca reteta bunicii, urzici cu mamaliguta, ti pare putin banala, ai si alte variante de a te bucura de beneficiile extraordinare ale acestor verdeturi. Ele nu numai ca sunt delicioase, dar si ofera organismului numeroase avantaje, acestea fiind considerate chiar plante medicinale.

O reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci este cea de urzici cu orez, un preparat light, prieten cu silueta. Nu necesita foarte mult timp de preparare (aproximativ 30 de minute) si nici nu „dauneaza” organismului, avand un aport caloric scazut (daca nu exagerezi cu orezul).

Invata, asadar, cum sa prepari o reteta delicioasa de urzici cu orez!

Reteta de urzici cu orez 

Ingrediente:

- 500 g de urzici;

- o cana orez (aproximativ 240 grame);

- un catel de usturoi;

- 1-2 cepe mai mici (in functie de preferinte);

- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui (sau de masline, daca nu folosesti altceva);

- sare, piper;

- la alegere, poti condimenta si cu putina boia, busuioc sau zeama de lamaie.

Mod de preparare

Partea cea mai dificila in preparea urzicilor este cea incipienta, in care trebuie sa le cureti cu atentie, pentru ca apoi sa le pui la fiert. Verifica-le bine inainte si spala-le dupa mai multe jeturi de apa, pentru a inlatura pamantul sau alte firisoare de iarba.

Este indicat ca acestea sa fie spalate in mai multe randuri, pana cand apa este curata, lucru valabil si pentru orez.

Urzicile se pun in apa clocotita, in care ai pus in prealabil si putina sare, si se lasa la fiert pentru aproximativ 15 minute. De regula, un vas cu o capacitate de 4-5 l este suficient pentru a fierbe aceasta cantitate de urzici.

Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se scurg bine de zeama, pe care trebuie sa o pastrezi.

Intr-o tigaie pune uleiul, ceapa si usturoiul si lasa-le la calit pentru aproximativ 3 minute, dupa care adauga orezul, pe care ar fi bine sa-l lasi putin la calit, urmand ca apoi sa adaugi 2 cani (aproximativ 500 ml) de zeama de urzici. Nu uita sa amesteci din cand in cand, pentru ca orezul sa nu se lipeasca.

Cand orezul este aproape fiert, adauga si urzicile deja fierte si condimenteaza cu sare, piper si alte mirodenii care iti fac cu ochiul. Pofta buna!

Iata, asadar, ce rapid poti prepara urzici cu orez, o mancare delicioasa si usoara, plina de vitamine si minerale!

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.