Rețete delicioase
Înapoi la

Lasagna cu spanac: o reteta simpla de vara

Lasagna cu spanac: o reteta simpla de vara

Cristina Tarziu

Incarcat de proteine, calciu, magneziu, potasiu, fibre, fosfor si vitamine precum A si K, spanacul este unul dintre cele mai complexe alimente. Si daca inca nu esti convinsa, afla si ca 100 de grame de spanac in stare cruda contin doar aproximativ 30 de calorii, deci e ideal in dietele de slabire. Ai o multime de motive pentru a include spanacul in alimentatia ta, iar variantele sunt nelimitate. De la salate si sandvisuri vegetariene pentru acelea dintre noi preocupate de silueta, pana la placinte si tocanite pentru cele mai norocoase. Azi iti propunem o varianta de mijloc: lasagna cu spanac, o reteta simpla de vara satioasa si nu foarte bogata in calorii.
 
Lasagna cu spanac

Ingrediente pentru lasagna cu spanac:

 
300 g de spanac proaspat
Foi de lasagna
1 ceapa mica maruntita
1 catel de usturoi pisat
50 g de unt
600 g de branza ricotta
2 oua
150g de branza mozarella
O mana de frunze de busuioc
1 lingurita de cimbru maruntit
Un borcan sau o cutie de 500g de suc de rosii sau un sos de rosii condimentat pentru paste
Sare, piper
Zeama de lamaie
 

Cum se prepara lasagna cu spanac

 
Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul si cimbrul si lasa-le pentru 2-3 minute amestecand usor in tot acest timp. Adauga spanacul si mai lasa-l pentru aproximativ 2 minute.

Intr-un bol amesteca ricotta cu ouale, sarea, piperul, un pic de zeama de lamaie (dupa gust) si jumatate din cantitatea de mozarella pana ce obtii o pasta fina. Muta totul intr-un blender si adauga spanacul si busuiocul. E nevoie de doar 1-2 minute in blender pentru a marunti spanacul. Daca iti place sa simti bucati mai mari de spanac, poti sa renunti complet la blender si sa incorporezi spanacul in branza cu ajutorul unei linguri.

Toarna un pic din sucul de rosii sau sosul condimentat pe fundul unei tavi de aproximativ 20x30 cm, apoi pune primul strat de foi de lasagna. Adauga o treime din amestecul de spanac, un sfert din sosul de rosii si o treime din cantitatea de branza. Repeta pana termini compozitia si pune deasupra foi de lasagna, sosul de rosii ramas si restul de mozarella razuita. Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor. Daca e nevoie, poti sa mai adaugi un pic de apa. Lasagna e gata cand foile s-au gatit. In ultimele minute indeparteaza folia pentru a permite stratului superior sa se rumeneasca.

Dupa ce ai scos lasagna din cuptor, las-o sa se odihneasca pentru 15-20 de minute inainte de a o taia.
Asta e tot! Pofta buna!

Pont: Lasagna cu spanac este delicioasa si rece. Daca, insa, iti doresti sa o reincalzesti, mai adauga un pic de sos, acoper-o din nou cu folia de aluminiu si pune-o la cuptor. La fel ca mai sus, in ultimele minute ia folia si reimprospateaza lasagna de a doua zi cu o crusta crocanta delicioasa.
Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce fruct de vara esti?
Incepe quiz
Ce fruct de vara esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.