Rețete delicioase
Înapoi la

Painea umpluta cu usturoi si branza, gata in 30 de minute

Painea umpluta cu usturoi si branza, gata in 30 de minute

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Painea umpluta cu usturoi si branza, gata in 30 de minute

Caracteristici

Nu trebuie sa fii brutar de meserie pentru a obtine cele mai bune retete de paine, ci doar sa cunosti cateva trucuri culinare. Avem pentru tine o propunere gastronomica pe care nu o poti refuza: paine umpluta cu usturoi si branza. O poti gati in doar 30 de minute, iar metoda de preparare este extrem de usoara. Iata ce presupune aceasta reteta si care sunt secretele ei!

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 20 de minute

Timp total: 30 de minute

Dificultatea retetei: redusa

 paine_umpluta cu usturoi si branza

 paine_umpluta cu usturoi si branza

Sursa foto: carlsbadcravings.com

Ingrediente necesare pentru painea umpluta cu usturoi si branza

- o paine de tip ciabatta ori pita;

- o jumatate de pachet de unt ori un pachet intreg (in functie de dimensiunea painii);

- 4 felii de branza Cheddar (poate fi inlocuita cu cascaval);

- 4 felii de branza Pepper Jack (branza cu ardei iute rosu);

- 6 catei de usturoi;

Optional

-cateva felii de bacon;

-oregano, busuioc ori marar.

Cum prepari painea umpluta cu usturoi si branza

Taie painea de la un capat la altul (orizontal si vertical), insa nu duce cutitul pana jos. Topeste untul prin metoda la bain-marie. Intre timp, umple painea cu feliile de branza indicate mai sus, introducandu-le din loc in loc. Piseaza ori taie marunt cateii de usturoi, apoi adauga-i in untul topit. Optional, poti sa pui in acest mix oregano, busuioc ori marar. De asemenea, daca iti plac preparatele picante, poti sa adaugi boia ori piper. Foloseste-te de o perie ori de o pensula pentru a intinde compozitia peste paine.

Pune painea umpluta intr-o tava in care ai asezat hartie de copt si introdu-o in cuptorul preincalzit la 180° C (350 ° F), nu mai mult de 20 de minute. Scoate tava din cuptor, lasa preparatul putin la racit, dupa care scoate-l pe un platou si mananca-l alaturi de cei dragi. Simplu si rapid, nu?

Nu mai sta pe ganduri, ci prepara chiar acum o paine umpluta cu usturoi si branza. Aceasta este reteta propusa de noi, insa poti sa faci si alte combinatii de ingrediente, in functie de preferintele tale si de ceea ce ai la indemana. Indiferent de mix-ul pentru care optezi, rezultatul va fi apetisant. AICI gasesti cele mai gustoase retete cu paine prajita!

Pofta buna!

 

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Ce meserie vei avea in urmatoarea ta viata?
Incepe quiz
Ce meserie vei avea in urmatoarea ta viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.