Rețete delicioase Înapoi la

Prepară și tu cel mai bun chili con carne: arome și gust ca în Mexic!

Duminică, 29.01.2017
de Alexa Galgau
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Fierbere
Prepară și tu cel mai bun chili con carne: arome și gust ca în Mexic!

Caracteristici

Există foarte multe rețete de chili - aproape fiecare bucătar are o variantă proprie. Unii îl prepară cu carne de porc, alții cu vită, unii folosesc fasole roșie, alții nu folosesc fasole deloc, unii adaugă chili verde, alții chili roșu etc. Fiecare variantă a rețetei are farmecul ei, fără îndoială, însă dacă vrei să îi dai gata pe cei dragi cu un preparat mexican minunat, îți recomandăm să încerci rețeta de mai jos, deoarece conține o combinație ideală de ingrediente.

Iată cum să prepari un chili con carne ca în Mexic!

Chili con carne ca în Mexic

Ingrediente (4-6 porții):

  • 2 linguri de pudră de boia;
  • 1 lingură de chimion;
  • 2 lingurițe de pudră de oregano;
  • 1 linguriță de cimbru;
  • 1/2 linguriță de semințe de coriandru;
  • 3-4 linguri de apă;
  • 4 felii de bacon;
  • 2.5 kg de carne de vită, tăiată în cubulețe de 1 cm;
  • sare;
  • 1 ceapă medie, tăiată mărunt;
  • 3 căței de usturoi, pisați;
  • 2 ardei jalapeno, cu codițele și semințele scoase, tăiați mărunt;
  • 400 g roșii de la conservă;
  • 600 ml apă;
  • 1 lingură de zeamă de lime;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • 400 g fasole roșie de la conservă, scursă și clatită;
  • 1 linguriță de amidon, dizolvat în două linguri de apă;
  • brânză cheddar rasă și ceapă roșie feliată (pentru servire).

chili con carne intr-un vas

Mod de preparare:

  1. Într-un castron mic, amestecă pudra de boia, chimionul, oregano, cimbrul și semințele de oregano, apoi adaugă peste ele puțină apă, astfel încât să formeze o pastă.

  2. Gătește baconul într-o tigaie mare, pe foc mediu, până devine auriu, apoi scoate-l din tigaie pe un prosop de hârtie. Toarnă grăsimea rămasă în tigaie de la bacon într-un vas separat și păstreaz-o, pentru că o vei folosi în rețetă. Când baconul se răcește, taie-l sau rupe-l în bucățele foarte mici.

  3. Dă focul pe mediu/mare, toarnă în tigaie o lingură de grăsime de bacon, apoi gătește carnea de vită (va trebui să o împarți în mai multe porții, deoarece carnea nu trebuie să fie înghesuită în tigaie, ci să aibă spațiu, ca să se prăjească uniform). Cuburile de carne trebuie să fie rumene la suprafață. Dă-le cu sare în timp ce le gătești și, după ce sunt gata, pune-le într-un vas separat.

  4. Mai adaugă o lingură de grăsime de la bacon în tigaie și sotează în ea ceapa, circa 5 minute, apoi adaugă usturoiul și ardeiul și mai sotează-le circa 1 minut. Adaugă pasta de condimente și gătește amestecul 2-3 minute.

  5. Pune carnea, ceapa, roșiile, apa, sucul de lime și zahărul într-o cratiță mare și lasă amestecul să se încingă pe foc mediu, apoi, când dă în clocot, dă focul pe mic și lasă mâncarea să fiarbă înăbușit circa o oră si jumătate, acoperită, apoi încă o jumătate de oră fără capac.

  6. Adaugă amestecul cu amidon în mâncare, pentru a o îngroșa, apoi adaugă și fasolea roșie. Asezonează mâncarea după gust și mai las-o pe foc până se îmbină gusturile și carnea este bine pătrunsă. Servește chili con carne cu brânză cheddar și ceapă roșie.

Încearcă și tu această rețetă minunată de chili con carne și îi vei impresiona pe toți cu această incursiune în arta culinară mexicană.

Iată și cum să faci un chili de post!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!