Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta aromata de cuscus cu legume gata in 30 minute

Reteta aromata de cuscus cu legume gata in 30 minute

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
5-10 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Reteta aromata de cuscus cu legume gata in 30 minute

Caracteristici

Desi are aspectul unei cereale, cuscusul intra de fapt la categoria pastelor si este un produs foarte consumat in Africa de Nord. In Romania, poate ca nu este la fel de popular ca alte produse din faina, dar aceasta nu pentru ca are o aroma fada, dimpotriva. Cuscusul este foarte versatil, putand fi pregatit in nenumarate moduri si, din fericire, necesita un timp redus de fierbere. Merge de minune cu niste legume trase la tigaie, asezonate generos cu condimente si ierburi.

Incearca si tu aceasta reteta foarte simpla de cuscus cu legume, gata in doar jumatate de ora!

Cuscus cu legume

O portie de cuscus de 60 de grame are un aport caloric mai mic decat orezul sau quinoa: 176 fata de 200, respectiv 250. Totodata, aceasta portie iti ofera 6 grame de proteine, adica 12% din doza zilnica recomandata pentru un adult. In plus, se pare ca acest produs contine o cantitate insemnata de seleniu, un mineral de care organismul are nevoie in cantitati mici pentru a feri modificarile ADN-ului la nivelul celulelor si a mentine corpul tanar. O alta substanta importanta pe care o contine cuscusul este potasiul, care regleaza tensiunea arteriala si pulsul. 

Poti sa mananci cuscus in combinatie cu diverse sosuri si garnituri, sa il pui in supe sau chiar sa il folosesti la micul dejun, exact cum procedezi cu quinoa. Astazi, iti propunem sa il amesteci cu niste legume delicioase pentru a prepara un fel de mancare rapid si delicios, perfect pentru zilele cand nu te simti prea inspirata. O portie din acest preparat are 272 de calorii si este si foarte satioasa, asa ca iti va tine de foame cateva ore bune.

Ingrediente (4 portii):

- 2 morcovi de marime medie;

- o mana de telina taiata marunt;

- 1 ceapa medie, taiata fin;

- 50 g de ardei gras galben, taiat julienne;

- 50 g de ardei gras rosu, taita julienne;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 1 zucchini mediu, taiat cubulete medii;

- 4 lingurite de busuioc uscat sau o mana de busuioc proaspat;

- 1/4 lingurita de pudra de usturoi;

- sare si piper dupa gust;

- sos picant de ardei iuti;

- 200 g de cuscus;

- o cana si jumatate de supa de pui.

Mod de preparare:

Taie morcovii rondele si soteaza-i impreuna cu telina, ceapa si ardeiul. Lasa-i pe foc 5-10 minute, pana se inmoaie si ceapa devine aurie. Adauga apoi zucchiniul, condimentele si ierburile, pune sare si piper dupa gust si mai lasa legumele pe foc mediu timp de cateva minute.  Adauga cuscusul, amesteca bine si apoi toarna supa de pui peste amestec. Daca nu ai supa de pui, incalzeste o cana si jumatate de apa intr-un ibric si adauga in aceasta un cubulet sau o lingura de concentrat pentru supe cu aroma de pui. Lasa mancarea sa fiarba si apoi ia-o de pe foc si las-o deoparte vreme de 5 minute. Apoi, amesteca totul inca o data cu o furculita si serveste imediat preparatul.

Pofta buna!

Cuscusul cu legume se face rapid si simplu, fiind un preparat ieftin, gustos si nutritiv. Nu ai niciun motiv sa nu il incerci! 

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie
Incepe quiz
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.