Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de quesadilla cu pui, un deliciu cu aroma mexicana

Reteta de quesadilla cu pui, un deliciu cu aroma mexicana

Viorica Ghinea, redactor

Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte...
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
400
Reteta de quesadilla cu pui, un deliciu cu aroma mexicana

Caracteristici

Un preparat inspirat din bucataria mexicana, reteta de quesadila este versatila, satioasa si gustoasa, fiind perfecta pentru momentele in care nu stii ce sa pregatesti pentru a-i impresiona pe cei dragi. Nu ai nevoie decat de cateva lipii, iar restul vine de la sine. Iata cum poti sa faci acest preparat deosebit de gustos!

 

Ingrediente necesare pentru reteta de quesadilla cu pui

  • 6 tortilla ori lipii;
  • 200 g de cascaval dat pe razatoare;
  • 3 ciuperci;
  • 2cepe;
  • o cana de masline;
  • 4 rosii;
  • 500 g de piept de pui (fara os);
  • 2 ardei rosii;
  • piper;
  • sare;
  • oregano.

Cum prepari reteta de quesadilla cu pui

  1. Pentru inceput, trebuie sa pregatesti ingredientele necesare in reteta de quesadilla. Da cascavalul pe razatoare, taie legumele in cubulete ori fasii, in functie de caz, si pune pieptul de pui pe grill. Pentru un gust cat mai bun, il poti marina inainte cu aproximativ o jumatate de ora. De asemenea, poti sa folosesti si carne de pui ramasa de la un preparat gatit cu o seara inainte.
  2. Al doilea pas il reprezinta prepararea propriu-zisa a quesadillei cu pui. Pune ulei intr-o tigaie, iar dupa ce se incinge, asaza o tortilla ori o lipie pe fundul vasului. Tine-o putin pe ambele parti, intorcand-o la un interval de zece secunde, apoi presara cascaval ras pe suprafata ei. Dupa ce incepe sa se topeasca usor, presara pieptul de pui maruntit, ciupercile, rosiile, ardeii, maslinele, ceapa, oregano si condimentele.
  3. Acopera compozitia cu o alta lipie si tine preparatul pe foc aproximativ trei minute, dupa aceea intoarce quesadilla pe partea cealalta si mai las-o cateva minute. Scoate preparatul pe un platou, apoi prepara si celelante lipii. Este important sa dozezi ingredientele astfel incat sa iti ajunga pentru fiecare dintre ele.

La servire, taie quesadilla in 4 bucati si consuma alaturi de sos salsa si guacamole. Insa, daca nu esti adepta sosurilor mexicane, poti sa experimentezi in bucatarie si sa prepari un sos pe gustul tau. Cum este vara, opteaza pentru unul racoritor cu iaurt, marar ori menta si usturoi.

Reteta de quesadilla cu pui este perfecta pentru reuniunile cu familia ori prietenii. Iar vestea buna este ca o poti prepara in diferite feluri, in functie de preferintele fiecaruia. Mai mult de atat, ea poate deveni cu usurinta si un preparat pentru vegetarieni daca inlocuiesti carnea cu soia.

 

Articolul urmator
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Ce aroma de lichior esti?
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.