Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai ușoară rețetă de ardei în oțet

Cea mai ușoară rețetă de ardei în oțet

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Cea mai ușoară rețetă de ardei în oțet

Caracteristici

Pentru cei care adoră mâncărurile picante, este de neconceput să lipsească borcanul cu ardei iuți în oțet din cămară. Aceștia merg de minune ca garnitură iute la preparatele din carne și pot fi adăugați și în salate pentru un plus de aromă. Din fericire, se fac atât de ușor, încât nu e nevoie să îi mai cumperi din comerț, ci doar să dai o tură prin piață și să alegi cei mai buni ardei iuți.

Iată cum să prepari o rețetă simplă si delicioasă de ardei iuți în oțet!

Ardei în oțet: cea mai simplă rețetă

Ardeii iuți nu sunt doar buni pe post de condiment sau garnitură la mâncare, ci sunt și unul dintre cele mai sănătoase produse pe care le poți consuma dacă suporți iuțeala. Substanța care îi face atât de picanți, dar și sănătoși, este capsaicina, care stimulează metabolismul și sistemul digestiv, dar are un efect pozitiv și asupra inflamațiilor din corp, fiind în prezent studiată în tratamentul artritei, psoriazisului și neuropatiei diabetice. Totodată, capsaicina este un bun analgezic, mai multe studii dovedind faptul că această substanță este la fel de eficientă precum analgezicele de top de pe piață.

Ardeii iuți pot fi consumați ca atare sau ca murături, aceasta din urmă fiind o variantă preferată de mulți oameni. Rețeta este simplă și rapidă, așa că trebuie să pui și tu câteva borcane cu ardei în oțet în cămară, pentru la iarnă!

Ingrediente:

  • 2 kg ardei iuți (Harbanero și Jalapeno sunt printre cei mai iuți, deci cu conținutul cel mai mare de capsaicină);
  • 2 litri de oțet de cidru de mere;
  • 3 litri de apă;
  • 150 g zahăr;
  • 50 ml miere;
  • 2 linguri de sare neiodată;
  • boabe de muștar (opțional).

Mod de preparare:

 1. Spală ardeii de mai multe ori și pune-i pe prosoape de hârtie.

2. Amestecă apa și oțetul, apoi adaugă mierea, zahărul, sarea și boabele de muștar și pune oala la foc, pe ochiul mare, la fiert. Amestecul trebuie să dea în clocot înainte de a fi folosit.

3. Spală bine borcanele și șterge-le, apoi așază ardeii înăuntru, astfel încât să stea cât de cât "înghesuiți". Apoi, cu un polonic, toarnă în fiecare borcan amestecul. Ca să nu se crape borcanele, pune-le într-o tavă de metal sau poți pune fiecare borcan pe lama unui cuțit de metal.

4. Acoperă borcanele și lasă-le așa până se răcesc. Trebuie să ai grijă când muți borcanele de colo-colo, pentru că dacă se lovesc între ele se pot crăpa. Ardeii în oțet se pot ține în cămară, feriți de soare, sau la frigider.

Încearcă și tu această rețetă simplă de ardei în oțet și îi vei putea savura ca garnitură în sezonul rece, când ai nevoie de ceva picant pentru a te încălzi!

Descoperă cum să prepari vită cu ardei iute și cum să crești ardei iuți în ghiveci, la tine acasă!

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.