Rețete delicioase
Înapoi la

O rețetă delicioasă: piept de pui cu anghinare și spanac

O rețetă delicioasă: piept de pui cu anghinare și spanac

Paula Rotaru

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Gratar
O rețetă delicioasă: piept de pui cu anghinare și spanac

Caracteristici

Pieptul de pui este adesea considerat un aliment fără gust, de care ne plictisim rapid când ținem regim. Însă lucrurile nu stau tocmai așa! Dacă vrei să mănânci sănătos, dar alimentele fade îți cam taie din ambiție, te provocăm să încerci acest preparat din piept de pui delicios. Conține anghinare și spanac, două alimente care au numeroase beneficii pentru sănătate, dar sunt și sărace în calorii, așa că nu trebuie să îți faci griji că vor îngrășa.

Vezi mai jos rețeta-minune de care te vei îndrăgosti!

Cum prepari piept de pui umplut cu spanac și anghinare

O porție de piept de pui umplut cu spanac și anghinare conține 262 de calorii, iar timpul necesar de preparare nu depășește 15 minute. Așadar, ai toate motivele să încerci această rețetă rapidă, perfectă pentru cină sau prânz!

piept de pui umplut cu spanac si anghinare

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2 piepți de pui fără os și fără pieliță
  • o conservă de 300 de grame de inimi de anghinare
  • 300 de grame de spanac baby
  • 2 linguri de migdale tocate grosier
  • 2 linguri de parmezan dat pe răzătoare
  • o linguriță de coajă de portocală
  • sare și piper (după gust)
  • 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Amestecă într-un bol anghinarea tăiată, spanacul, migdalele, parmezanul, coaja de portocală, sarea și piperul.
  2. Condimentează pieptul de pui cu sare și piper.
  3. Crestează pieptul de pui pe o parte, astfel încât să creezi un „buzunăraș”.
  4. Introdu în fiecare scobitură 1-2 linguri din amestecul de anghinare cu spanac. Nu umple excesiv pieptul de pui!
  5. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie non-aderentă, la foc mediu.
  6. Pune pieptul de pui în tigaie și gătește-l câte 5-7 minute pe fiecare parte sau până capătă o nuanță arămie.
  7. Servește cu garnitură de orez, cu salată verde sau cu sos de muștar.

Iată cât de simplu poți obține acest preparat delicios și sănătos cu piept de pui! Vezi aici și alte rețete de pui umplut, perfecte pentru o cină ușoară!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.