Rețete delicioase
Înapoi la

Ouă en cocotte, o rețetă prețioasă și delicioasă

Ouă en cocotte, o rețetă prețioasă și delicioasă

Roxana R

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Ouă en cocotte, o rețetă prețioasă și delicioasă

Caracteristici

Îți recomandăm un meniu hrănitor și delicios pentru micul dejun: ouă en cocotte! Inspirate dintr-o rețetă franțuzească rafinată, care poate fi adaptată și modificată pentru orice gust, ouăle en cocotte se fac ușor și sunt foarte gustoase.

Îți prezentăm o rețetă propusă de bucătarul Bernard Laurance, pe care o poți adapta cum vrei tu. Dacă vrei să obții un meniu mai hrănitor, cu mai multe proteine, poți adăuga bacon, fructe de mare sau pește.

Rețeta de ouă en cocotte propusă pe blogul La Cuisine de Bernard este fără carne. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara 4 porții!

Ingrediente necesare pentru ouă en cocotte:

- 4 ouă mari de găină (cel mai bine este dacă poți cumpăra ouă de găini crescute la țară);

- 200 de grame de smântână;

- sare și piper;

- nucșoară;

- 20 de grame de unt sărat;

- arpagic tocat.

Mod de preparare:

  1. Varsă smântâna într-un oală și pune-o pe foc. Adaugă sare, piper și nucșoară și las-o să fiarbă 8 minute, la foc moderat. Când s-a mai îngroșat puțin, încălzește cuptorul și pune amestecul în patru caserole separate, în porții egale.

  2. Adaugă câte un ou crud, întreg, în fiecare caserolă și pune cele patru porții pe o  tavă, în cuptorul încins în prealabil. Toarnă apă în tavă cât să ajungă până la trei sferturi din înălțimea caserolelor. Pune puțin unt lângă fiecare ou și adaugă din nou piper.

  3. Lasă aceste ouă en cocotte să stea 8 minute în cuptorul încins la 190 de grade Celsius, însă nu uita să le verifici destul de des. Mare atenție însă: frișca și gălbenușul trebuie să rămână lichide, numai albușul să fie copt!

  4. La final, presară peste fiecare caserolă puțină sare de mare și arpagic tocat. Ouăle en cocotte se servesc imediat și trebuie mâncate direct din caserolele în care au fost preparate.

Sugestii pentru alte rețete de ouă en cocotte

Poți personaliza această rețetă de ouă en cocotte așa cum dorești. Poți să adaugi carne, legume sau ciuperci. Vei obține un mic dejun foarte gustos dacă vei adăuga ciuperci sote preparate în unt, brânză rasă, usturoi sau inele de ceapă caramelizată.

Ideal ar fi să prepari aceste ouă chiar în cocotte, care sunt mici vase rotunde confecționate din porțelan. Poți folosi însă orice fel de vase mai mici, ideale pentru o singură porție de ouă. Ai grijă să poată fi băgate la cuptor, într-o tavă sau pe un vas mai mare din yena.

Iată cum se prepară o altă rețetă de ouă en cocotte:

Iată cât de simplu este să prepari un mic dejun rapid, gustos și hrănitor! Încearcă-l și tu și adaugă în rețetă ingredientele și condimentele care îți plac!

Descoperă și o rețetă minunată de chec marmorat: desertul copilăriei!

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce piatră prețioasă ești?
Incepe quiz
Ce piatră prețioasă ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.