Rețete delicioase
Înapoi la

Prepara spaghete cu ton in stil italian

Prepara spaghete cu ton in stil italian

Alexandra Machitescu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
200
Prepara spaghete cu ton in stil italian

Caracteristici

Spaghetele au fost intotdeauna un punct de reper in bucataria italiana. O alta caracteristica puternica in felul de a gati al italienilor este influenta mediteraneana, asadar multe preparate din peste si ulei de masline. Astazi, vom imbina cele doua influente din bucataria italiana si vom prepara spaghete cu ton.

Ingrediente: 

  • 1 conserva de ton
  • 1 pachet de spaghete
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 400 ml suc de rosii
  • patrunjel, busuioc
  • sare si piper
  • ulei de masline

Metoda de preparare: 

  1. Scurgi tonul bine de zeama (poate fi in sos propriu sau in ulei) si il pui intr-un castron.
  2. Ceapa o toci marunt si o pui la calit. Peste ea pui tonul si lasi 5 minute la foc mic.
  3. Totul se stinge cu sosul de rosii. Peste, adaugi usturoiul pisat si condimentele (sare, piper, busuioc), dupa gust, apoi lasi cam 10 minute la foc mic.
  4. In acest timp, spaghetele le fierbi separat in apa cu sare si putin ulei de masline (ca sa nu se lipeasca). Cand sunt fierte, spala-le cu apa rece si scurge-le bine.
  5. Pui spaghetele in farfurii. Peste ele pui sosul pregatit si putin patrunjel tocat.

Este de preferat sa servesti spaghete cu ton imediat ce au fost facute. Daca se racesc, spaghetele isi pierd din aroma!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Prepara o reteta regala - dorada la gratar!

Apetisant si sanatos: Frigarui de peste!

Caracatita la gratar cum numai grecii stiu sa faca!

 

Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (127)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    sorrin (anonim)
    20 iulie 2013 10:10

    pentru DRAGOS; incearca sa nu mai faci comentarii ptr ca esti in afara subiectului.uleiul de masline se foloseste shi la prajit.cartofii nu pot fi prajiti in ulei la o temperratura sub 40 grade

    sorin (anonim)
    20 iulie 2013 10:10

    daca ai avea paste din italia nu ai mai avea nevoie de ulei in apa.poti fi-i sigura ca nu se lipesc

    Dragos (anonim)
    17 ianuarie 2013 18:06

    Fara sa te superi ai facut cam multicele greseli in arta culinara Italiana . in primul rand ai distrus uleiul de masline ( la o temperatura mai mare de 40 grade C se distruge ) Nu se pune niciodata spaghetele in farfurie si se toarna sosul Gresit. Se adauga Busuioc proaspat nu tocat ci rupt pentru a inprastia aroma mult mai mult

    Ovidiu21_bt (anonim)
    13 noiembrie 2012 18:06

    Mi-a luat cam jumatate de ora sa pregatesc totul :) si mi au iesit foarte gustoase .

    Cristi (anonim)
    8 aprilie 2012 22:10

    foarte buna reteta ! si se prepara repede! multumesc