Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna reteta de empanadas

Cea mai buna reteta de empanadas

Andreea Gluh, redactor

Dupa ce ti-am povestit despre tortilla si fajitas, ne continuam periplul prin bucataria latino-americana si, de aceasta data, ne oprim la reteta de empanadas. Aceasta este, de fapt, doar o alta denumire pentru pateuri umplute cu diverse ingrediente. Cele despre care vom vorbi astazi au o umplutura de carne aromata cu masline si condimente. Ti-am facut pofta deja, nu-i asa? Atunci afla, in cele ce urmeaza, cum se prepara cele mai bune empanadas! 

Empanadas - pateuri gustoase dupa o reteta argentiniana

Acest preparat de patiserie este pregatit in diverse moduri, in functie de zona in care ne aflam. Pentru cele argentiniene, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

- 750 gr de faina alba;

- 1 galbenus de ou;

- 120 gr de unt;

- 100 ml de lapte cald;

- o jumatate de lingurita de sare.

Pentru umplutura, trebuie sa ai la indemana:

- 450 gr de carne tocata de vita;

- 2 cepe tocate;

- 120 gr de unt;

- 2 linguri de paprika;

- 1 lingurita de chili sau de piper proaspat macinat, astfel incat sa fie iute si sa isi pastreze aroma;

- 1 lingurita de oregano proaspat, tocat;

- o jumatate de lingurita de chimion;

- o legatura de ceapa verde, tocate marunt;

- 3 oua fierte tari, feliate;

- 60 gr de masline verzi fara samburi, feliate;

- 1 ou al carui albus a fost separat de galbenus, ambele fiind batute usor;

- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare a acestor gustoase empanadas este urmatoarea:

Mai intai, trebuie sa pregatesti aluatul. Asadar, amesteca bine faina cu sarea, apoi adauga si untul, omogenizand totul. Pune galbenusul de ou si laptele, insa ai grija sa le adaugi putin cate putin si sa amesteci in continuu, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Cand ai obtinut un aluat ce poate fi framantat, formeaza din el doua mingiute, preseaza-le sub forma unui disc si lasa-le la frigider pentru a se raci, timp de 30 de minute. Dupa aceea, pe o suprafata pe care ai presarat faina, intinde aluatul si decupeaza discuri cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde.

Daca nu folosesti toate bucatile de aluat, le poti pastra cateva zile la frigider.

Pentru umplutura, trebuie sa combini carnea tocata de vita cu paprika, sarea, piperul si chimenul si sa le amesteci bine, pana cand se omogenizeaza. Apoi, pune untul intr-o tigaie si adauga ceapa si sare. Lasa totul la foc, amestecand continuu astfel incat sa nu se arda, vreme de 8 minute sau pana cand observi ca ceapa a devenit sticloasa si si-a schimbat usor culoarea. Acum este momentul sa pui carnea tocata condimentata in tigaie si sa o calesti usor. Cand si aceasta si-a schimbat culoarea, da-o deoparte si, dupa cateva minute, cand s-a mai racit putin, adauga oregano si ceapa verde tocata. 

Pentru a obtine empanadas, trebuie sa pui in mijlocul fiecarui disc din aluat cate o lingura din mixul pregatit anterior, cateva bucatele de masline si o felie de ou fiert. Apoi, unge marginile discurilor din aluat cu albusul batut si impatureste-le, aplicand presiune la margine cu ajutorul unei furculite, pentru a sigila umplutura in interior. Apoi, unge empanadas cu galbenusul de ou batut, pentru a le da un aspect apetisant, auriu, atunci cand vor fi gata.

Inainte de a coace pateurile, lasa-le la frigider vreme de 30 de minute. In acest timp, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cand timpul in care le-ai lasat la racit a trecut, pune empanadas intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si coace-le vreme de 25-30 de minute.

Pofta buna! 

Delicioasele empanadas sunt usor de facut si pot deveni un aperitiv apreciat de catre musafiri, dar si de catre membrii familiei. In plus, ele pot fi servite alaturi de un sos salsa, pentru a le spori savoarea. 

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.