Rețete delicioase
Înapoi la

Chifle de casă din cartofi dulci: minuni aurii și pufoase

Chifle de casă din cartofi dulci: minuni aurii și pufoase

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Chifle de casă din cartofi dulci: minuni aurii și pufoase

Caracteristici

Pentru persoanele împătimite după produse de patiserie, nu există niciodată o varietate destul de mare de bunătăți de acest tip pe care să le savureze, chiar dacă rafturile magazinelor sunt pline. Dacă ești în special înnebunită după produsele de panificație și mereu cumperi un sortiment nou de pâine, atunci neapărat trebuie să încerci minunatele chifle de casă de mai jos, cu cartofi dulci, ideale de pus pe masă cu orice ocazie sau ca gustări.

Iată ce simplă este rețeta!

Chifle de casă delicioase

Aceste chifle sunt perfecte alături de supe creme de legume sau de ciorbițe consistente, cu carne, dar și alături de mâncăruri cu sosuri – sunt atât de pufoase, încât nu vei rezista tentației și vei devora sosul cu o bucată de chiflă, ca în copilărie. Ca să nu mai pomenim cât de bune sunt cu puțin unt, alături de un ceai, între mese! Din această rețetă ies 18 chifle a câte 133 de calorii fiecare.

Ingrediente:

  • 1 pachet de drojdie uscată activă;
  • 4 linguri de zahăr alb;
  • un cartof dulce de 150 g;
  • puțin lapte;
  • 120 ml apă caldă (la 45 de grade Celsius);
  • 3 linguri de unt la temperatura camerei;
  • 1 linguriță de sare;
  • 2 ouă;
  • 420 g făină albă.

Mod de preparare:

  1. Prepară mai întâi un piure din cartoful dulce. Curăță-l de coajă, taie-l cubulețe și pune-l în apă clocotită. Lasă-l să fiarbă, apoi pune cubulețele într-un blender, alături de foarte puțin lapte, sare și piper, după gust. Dacă vrei să fie mai dulci chiflele de casă, poți să adaugi și puțin sirop de arțar sau de agave. Procesează până obții un piure de consistență medie.

  2. Dizolvă drojdia în apa caldă, într-un vas încăpător, și adaugă în ea o lingură de zahăr, apoi las-o să stea 5 minute.

  3. Adaugă peste drojdie restul de zahăr, piureul de cartofi dulci, untul, sarea și ouăle bătute ușor și amestecă foarte bine. Cerne deasupra 360 g de făină și amestecă până se omogenizează, apoi scoate aluatul pe o suprafață de lucru dată cu făină și începe să îl frămânți, adăugând făină până nu mai este lipicios. Este recomandat să nu frămânți foarte mult timp aluatul, ci doar până devine moale și nelipicios. După aceea, formează o bilă din aluat, unge-o cu puțin ulei, pune-o într-un castron, acoper-o și las-o să crească cel puțin o oră, până își dublează volumul.

  4. După ce trece timpul, lovește aluatul cu pumnii si mai lasă-l 2 minute. Împarte-l în 16-18 bile, apoi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Chiflele de casă trebuie coapte la 190 de grade Celsius, timp de 20 de minute, până se umflă și se rumenesc. Sunt bune calde, dar poți să le ții și într-o pungă de hârtie 2-3 zile. Dacă tot încerci să faci chifle de casă, află și cum să prepari o rețetă rapidă de pizza din chifle!

Ești înnebunită după cartofi dulci? Iată cum să faci o plăcintă minunată din ei!

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce incapere din casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce incapere din casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.