Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de langos cu branza

Reteta de langos cu branza

Andreea Gluh, redactor

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Reteta de langos cu branza

Caracteristici

Vrei sa gusti un preparat deosebit si ai nevoie de inspiratie in bucatarie, pentru a-l pregati? Ce parere ai despre langosul cu branza? Este vorba despre o gustare de origine ungureasca ce te va lasa visand si la alte bunatati specifice gastronomiei acestui popor, cum ar fi gulasul, a carui reteta o poti afla de aici. Revenind la langosul nostru, in cele ce urmeaza, iti vom spune ce pasi trebuie sa urmezi pentru a-l prepara.

Iata cea mai simpla si cea mai gustoasa reteta de langos cu branza!

Ingredientele necesare pentru langos:

  • 300 gr de faina alba;
  • 1 pliculet de drojdie uscata;
  • 250 ml de apa;
  • 1 jumatate de lingurita de sare;
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit;
  • branza rasa, smantana si usturoi proaspat zdrobit (optional), pentru topping.

Metoda de preparare:

  1. Pune apa intr-o cana si dizolva sarea in ea. Intr-un bol, pune faina si drojdia, adauga apa sarata si amesteca ingredientele bine, pana cand obtii un aluat ce poate fi framantat. Daca este nevoie, mai adauga apa sau faina, in functie de textura. Dupa ce ai framantat coca bine, las-o deoparte, intr-un bol acoperit cu un prosop de bucatarie, vreme de 40 de minute, adica pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
  2. Cand timpul a trecut, presara putina faina pe o planseta sau pe masa de lucru, astfel incat coca sa nu se lipeasca si framant-o din nou inca 2-3 minute. Dupa aceea, intinde-o si decupeaza cu ajutorul unui pahar cate bucati de langos doresti. Intinde-le pe acestea tragand usorde capete, astfel incat sa le maresti suprafata si sa le subtiezi catre centru. Apoi, lasa-le din nou timp de 30 de minute, de data aceasta insa pe masa de lucru.
  3. Cand si cele 30 de minute au trecut, pune ulei intr-o tigaie si, cand s-a incins, prajeste fiecare langos, pana cand devine auriu. Odata ce toate bucatile decupate au trecut de proba de foc, ii poti invita pe cei dragi la masa. Langosul se serveste cu un topping din branza rasa si smantana, iar cine vrea mai multa aroma, poate adauga si usturoi proaspat zdrobit.

Reteta de langos cu branza este usor de preparat si chiar daca nu este un fel de mancare prietenos cu silueta ta, uneori, este bine sa iti mai ingadui mici mofturi culinare.

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.