Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Prăjitura Ducesa, un desert nobil

Luni, 23.04.2018
de Sorina Corneanu
Timp de gătire:
15-30 minute
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prăjitura Ducesa, un desert nobil

Caracteristici

Să transformi un desert într-o operă de artă culinară – aceasta este provocarea în bucătărie! Când te hotărăști să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert, să experimentezi, să încerci ceva nou sau, pur și simplu, să te răsfeți, optează pentru prăjitura Ducesa, un desert desăvârșit!

Iată rețeta pentru prăjitura Ducesa!

Ingrediente pentru prăjitura Ducesa

Pentru pandișpan:

  • două cești de făină; 
  • două lingurițe de praf de copt; 
  • o lingură de sare;
  • o jumătate de cană de unt; 
  • o cană de zahăr; 
  • un ou;
  • două gălbenușuri; 
  • o ceașcă de lapte; 
  • o lingură de vanilie.

reteta prajitura ducesa

Pentru cremă:

  • un sfert de cană de zahăr; 
  • o jumătate de lingură de sare; 
  • 3 linguri de făină; 
  • o ceașcă de lapte; 
  • un gălbenuș; 
  • o linguriță de unt; 
  • o jumătate de linguriță de esență de vanilie.

Pentru bezea:

  • trei albușuri; 
  • șase linguri de zahăr; 
  • o jumătate de linguriță de esență de vanilie.

Vezi cea mai ușoară rețetă de bezea!

Mod de preparare:

  1. Se amestecă făină, praful de copt și sarea, se încorporează untul și se adaugă zahărul, amestecând ușor.
  2. Amestecă gălbenușurile, după ce le-ai separat de albușuri, și bate-le bine timp de un minut. Albușurile păstrează-le pentru bezea!
  3. Toarnă compoziția obținută în două vase cu formă rotundă, încălzește cutptorul la 180 de grade și lasă totul la copt circa 25-30 de minute.
  4. Pregătirea cremei. Amestecă zahărul, sarea și făina într-o cratită și încorporează ușor laptele, untul și gălbenușul. Adaugă vanilia, după gust. Felicitări! Ai obținut o cremă delicioasă, gata de turnat între straturile de pandișpan.
  5. Pregătirea bezelei. Bate spumă trei albușuri până se îngroașă. Adaugă treptat zahărul, bătând în mod constant pană când compoziția se omogenizează și devine cremoasă. Adaugă o jumătate de linguriță de vanilie.
  6. „Îmbracă” tortul și mai lasă totul la cuptor încă 10 minute. 

Prăjitura Ducesa este desertul perfect pentru momentele în care vrei să-i surprinzi pe musafiri cu ceva deosebit, însă fără să pierzi foarte mult timp în bucătărie! 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!