Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu albusuri, o reteta irezistibila

Prajitura cu albusuri, o reteta irezistibila

Viorica Ghinea, redactor

 Un desert pufos si aromat, prajitura cu albusuri iti va rasfata instant toate simturile. Ea nu este doar practica, avand in vedere ca reprezinta si o metoda ingenioasa de a scapa de albusurile ramase in urma pregatirii altor preparate culinare, ci si extrem de gustoasa. Iata ce ingrediente nu trebuie sa iti lipseasca de pe lista si cum se prepara prajitura cu albusuri!

prajitura cu albusuri

Ingrediente necesare pentru prajitura cu albusuri

- 5-6 albusuri (depinde de marimea lor);

- o cana mai mica de faina (o vei folosi si pentru celelalte ingrediente);

- o cana mai mica de zahar;

- o cana mai mica dintr-un mix format din curmale confiate si alune (poti sa folosesti si alte ingrediente);

- esenta de lamaie ori zeama si coaja de la o lamaie;

- un pliculet de zahar vanilat;

- un praf de sare;

- doua -trei linguri de ulei;

Pentru decor (optional - unul dintre urmatoarele ingrediente):

- zahar vanilat;

- nuca de cocos;

- glazura de ciocolata;

- inghetata de vanilie.

Cum prepari prajitura cu albusuri

Separa albusurile de galbenusuri ori foloseste unele pe care le aveai deja in casa. Pune albusurile intr-un bol si bate-le spuma cu putina sare, dupa care adauga treptat si zaharul tos si pe cel vanilat, amestecand in continuu. Dupa aceea, incorporeaza faina, asigurandu-te ca spuma albusurilor nu se lasa in jos prea mult in acest timp. Spala curmalele confiate, indeparteaza-le samburii si taie-le, dupa care marunteste alunele si adauga cele doua ingrediente in compozitia de albusuri. Stoarce o lamaie si razuieste-i coaja ori foloseste putin esenta de lamaie. Pune si cateva linguri de ulei, in special daca observi ca compozitia are cocoloase.

Unge o tava cu unt ori ulei si tapeteaz-o cu faina ori utilizeaza hartie de copt, dupa care toarna compozitia prajiturii cu albusuri in ea si introdu-o in cuptorul preincalzit. Lasa cuptorul la foc mic timp de 30-40 de minute. Dupa ce desertul este gata, scoate tava din cuptor si lasa-l putin la racit inainte de a-l scoate din ea. Optional, poti sa pregatesti si un decor ingenios. Spre exemplu, poti sa folosesti glazura de ciocolata (cumparata din comert ori preparata din ciocolata cu lapte ori amaruie topita la bain-marie), zahar vanilat, nuca de cocos si cupe cu inghetata de vanilie.

Incearca si tu aceasta reteta de prajitura cu albusuri, un desert minunat care nu iti va dezamagi nicio clipa papilele gustative. 

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Ce te face irezistibila?
Incepe quiz
Ce te face irezistibila?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.