Rețete delicioase
Înapoi la

Rețetă pentru aripi de curcan la cuptor

Rețetă pentru aripi de curcan la cuptor

Cristina Babii

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețetă pentru aripi de curcan la cuptor

Caracteristici

Încearcă un fel de mâncare delicios și sănătos, ideal pentru o cină în familie sau pentru o seară petrecută în compania prietenilor! Îți propunem o rețetă pentru aripi de curcan la cuptor, suculente, foarte ușor de făcut, care te va transforma într-un masterchef. Servește-le pe „pătură” de orez brun, alături de legume la grătar sau lângă o salată generoasă de vară – nu ai nevoie de un eveniment special ca să încerci această rețetă foarte gustoasă. Iată ce ușor e de făcut!

Rețetă pentru aripi de curcan la cuptor 

Aripi de curcan la cuptor_1

Pentru cinci porții, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 10 aripioare de curcan;

- o ceapă micuță, tăiată mărunt;

- o lămâie tăiată în sferturi;

- 2 căței de usturoi, tocați mărunt;

- 2-3 linguri de ulei de măsline;

- o lingură de boia dulce;

- câteva frunze de pătrunjel tocate;

- sare și piper după gust;

- 2-3 căni de apă rece.

Mod de preparare:

Înainte de toate, lasă cuptorul la încălzit la 175 de grade. Curăță bine aripile de curcan și unge carnea cu bucățile de lămâie, pentru ca sucul să pătrundă bine. Apoi pune aripioarele într-un bol mai mare și stropește-le cu ulei de măsline. Presară deasupra boiaua dulce, sarea, piperul, pătrunjelul, ceapa și usturoiul. Amestecă bine tot conținutul, astfel încât aripioarele să fie acoperite în întregime de condimente și gusturile să se întrepătrundă frumos.

Mută carnea într-o tavă și aranjează aripioarele în funcție de forma recipientului. Iată un truc foarte util pentru aripi de curcan la cuptor absolut delicioase: în loc să torni apa direct în tavă și să irosești amestecul delicios de condimente rămas în bol, varsă cele 2-3 căni de apă în bolul din care ai luat aripioarele și abia apoi toarnă conținutul peste carnea din tavă.

Acoperă apoi tava cu folie de staniol și introdu-o în cuptorul preîncălzit. Lasă carnea la cuptor pentru aproximativ două ore. Din când în când, scoate tava și stropește aripioarele cu sucul care s-a format. Dacă vrei să obții aripi de curcan la cuptor crocante, îndepărtează folia de aluminiu cu aproximativ 15-20 de minute înainte de a stinge focul. Vor fi absolut delicioase!

Carnea de curcan este incredibil de gustoasă și se numără printre variantele preferate de cei care urmează un regim alimentar sănătos. Consumul de carne de curcan aduce după sine o mulțime de beneficii. În primul rând, acest tip de carne este mai scăzut în calorii decât carnea de pui și asigură necesarul de proteine. Pe lângă toate acestea, este un aliat în lupta împotriva colesteroului „rău” din sânge și reglează tensiunea arterială. 

Tu ai încercat până acum să gătești aripi de curcan la cuptor?

Surse foto: livestrong.com, oprah.com

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.