Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa prepari o salata coleslaw cu iaurt si mar

Cum sa prepari o salata coleslaw cu iaurt si mar

Cristina Tarziu

Coleslaw este o salata foarte populara in multe tari din Europa, dar in special in Statele Unite ale Americii. Desi retetele variaza, putand include de la morcovi si branza pana la ananas sau avocado, in functie de regiune, de traditie si/sau de preferintele bucatarului, ingredientul de baza ramane mereu acelasi: varza. Termenul "coleslaw" din limba engleza vine de la cuvantul neerlandez "koolsla", "kool" insemnand varza si "sla" salata. Nu doar ingredientele „solide" pot schimba gustul si aspectul acestei salate, ci si dressing-ul o poate transforma complet adaugandu-i savoare sau...calorii. Poti folosi maioneza pentru o salata cremoasa si decadenta, un dressing clasic de otet si ulei de masline pentru o salata dietetica sau o cale de mijloc: un dressing de iaurt. Daca folosesti un iaurt cremos si il condimentezi ca la carte vei obtine o salata gustoasa si consistenta, cu o textura placuta.

Iti propunem sa incerci o reteta usoara de salata coleslaw, cu un ingredient surpriza - marul verde - si un dressing delicios, dar cu putine calorii:
 

Salata coleslaw cu iaurt si mar


Ingrediente:

O varza (sau o bucata de varza) de aproximativ 500 de grame; poti folosi varza alba, varza rosie sau un amestec din cele doua
Un morcov mare
Un mar verde mare
2 fire de ceapa verde
2-3 ridichi
Un bulb de fenicul

Pentru dressing:

250 ml de iaurt
O jumatate de lamaie
Ulei de masline
O lingura de mustar
Ierburi aromatice: busuioc, menta, coriandru sau orice altceva iti place
Sare si piper

Cum se prepara salata coleslaw


Taie foarte fin varza si morcovul, taie marul in bastonase subtiri, marunteste ceapa verde si feniculul, taie ridichile in rondele fine sau, cel mai simplu, da-le pe toate pe o razatoare.

Intr-un bol amesteca iaurtul cu mustarul, uleiul de masline, lamaia si ierburile aromatice taiate marunt. Adauga sare si piper dupa gust.

Incorporeaza dressing-ul in salata si amesteca bine pana ce toate ingredientele au fost „invaluite". Daca e nevoie, mai adauga sare, piper sau lamaie.

Poti folosi salata coleslaw ca garnitura la fripturi, o poti lua intr-un recipient bine inchis la gratar sau picnic sau o poti adauga in sandvisuri. Daca adaugi si bucatele de sunca, precum italienii, o poti servi ca pe o masa in sine.

Pont: Daca pregatesti o masa pentru invitati, poti marunti ingredientele si prepara dressing-ul din timp. Ai grija, insa, sa stropesti legumele (si fructele) cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea. Pastreaza dressing-ul intr-un recipient cu capac in frigider si adauga-l peste legume cu maxim 15-20 de minute inainte de servire.

Pofta buna!
Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.