Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de supa crema de ciuperci cu crutoane

Reteta de supa crema de ciuperci cu crutoane

Andreea Gluh, redactor

Vrei sa prepari un fel de mancare satios si gustos? Ce parere ai despre o supa crema? Densitatea si gustul acesteia te vor face sa nu iti mai doresti un al doilea fel de mancare, iar de desert nici nu mai vine vorba. Te-am facut curioasa? Atunci te invitam ca, in cele ce urmeaza, sa afli cum se prepara o delicioasa supa crema de ciuperci cu crutoane.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati aceasta reteta!

Supa crema de ciuperci cu crutoane

Ingredientele de care ai nevoie pentru supa sunt urmatoarele:

- 350 gr de ciuperci proaspete, feliate;

- 500 ml de supa de legume, strecurata;

- 2 cepe tocate;

- 2 cartofi curatati de coaja si taiati cubulete;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 1 lingura de cimbru uscat;

- 1 lingura de mustar;

- 125 ml de smantana pentru gatit;

- sare si piper dupa gust. 

Pentru crutoane, ai nevoie de:

- 750 gr de paine uscata, taiata cubulete;

- 2 linguri de unt;

- 1 catel de usturoi, pisat;

- 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune intr-o tigaie uleiul de masline, iar cand acesta s-a incins, adauga ciupercile, cepele si cartofii, iar apoi, condimentele (sarea, piperul si cimbrul uscat). Caleste totul pana cand isi schimba culoarea si textura, devenind mai moi. Acum este momentul sa adaugi mustarul si supa de legume strecurata. Lasa totul sa fiarba la foc mic vreme de 30 de minute. 

Intre timp, pregateste crutoanele astfel:

Pune cubuletele de paine uscata intr-o tava si deasupra adauga untul, usturoiul si patrunjelul. Acopera recipientul cu o folie de aluminiu si pune totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute. 

Cand supa este gata, las-o sa se raceasca cel putin 10 minute inainte de a servi-o alaturi de crutoane.

Pofta buna!

Delicioasa supa crema de ciuperci cu crutoane este usor de preparat si te va scapa de ceea ce stim ca nu iti place mai ales vara, cand temperaturile sunt caniculare: statul in bucatarie vreme de cateva ore bune, pentru a prepara mai multe feluri de mancare.

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.