Rețete delicioase
Înapoi la

Top 5 retete cu bere pentru iarna

Top 5 retete cu bere pentru iarna

Andreea Gluh, redactor

Berea este considerata un aliment, ea fiind bogata in substante nutritive si vitamine, dintre care cele mai cunoscute sunt B-urile. Cum insa nu poti bea mereu bere, mai ales pentru ca ea contine un numar considerabil de calorii, dupa cum poti afla si de aici , noi iti propunem sa incerci sa o folosesti pentru a prepara cateva retete deosebite.

Afla si tu, in continuare, ce retete cu bere poti incerca in aceasta iarna!

1. Supa cu bacon si bere

Ti se pare ca suna ciudat denumirea acestui fel de mancare? Te asiguram ca este delicios si iti asigura aportul de calorii necesare efortului depus pentru a merge prin zapada ori prin ger. 

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 340 gr de bacon crud;

- 450 gr de muschi de vita;

- 1 bere blonda;

- 1 litru de smantana pentru gatit;

- 450 gr de branza (de preferinta Cheddar) rasa;

- 60 gr de faina;

- 2 lingurite de boia dulce;

- 1 lingurita de coriandru;

- sare si piper dupa gust;

- muraturi si crutoane, pentru a fi servita.

Modalitatea de preparare a acestei retete cu bere este urmatoarea:

Caleste putin baconul, apoi adauga si carnea de vita, taiata cubulete in prealabil. Lasa totul la foc mic pana cnd isi schimba culoarea. Amesteca totul cu o lingura de lemn din cand in cand, pentru a evita arderea ingredientelor. Cand ai observat ca si-au schimbt usor culoarea, scurge grasimea din oala, lasand numai doua linguri din aceasta impreuna cu carnea. Adauga peste amestecul preparat faina si condimentele. Amesteca pana cand se omogenizeaza totul, apoi pune si berea. Lasa la foc mic vreme de 3 minute, apoi adauga si smantana pentru gatit. Lasa supa sa dea in clocot, iar cand incepe sa se formeze spuma, pune si branza rasa. Amesteca din cand in cand, pentru a omogeniza.

Aceasta supa cu bacon si bere se serveste calda, alaturi de o portie de crutoane si de muraturi. 

Pofta buna!

2. Tocanita de pui cu bere

Aceasta tocanita de pui reprezinta alegerea ideala atunci cand vrei sa gatesti ceva gustos, care sa combine bucataria moderna cu cea clasica.

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- 8 pulpe superioare de pui (cu sau fara piele, in functie de preferinte);

- 2 linguri plus 5 linguri de unt fara sare;

- 2 linguri de ulei de rapita;

- 2 sticle de bere blonda;

- 2 cepe albe tocate;

- 4 morcovi taiati in bucati de cca 2 cm grosime;

- 1 telina taiata bucati;

- 500 ml de supa de pui, strecurata;

- 4-6 cartofi rosii curatati si taiati in bucati;

- 2 linguri de mustar Dijon;

- 2 linguri de sos tomat;

- 60 gr de faina;

- cimbru, sare si piper dupa gust;

- patrunjel proaspat tocat.

Iata si cum se prepara aceasta reteta cu bere: 

Mai intai, condimenteaza pulpele de pui cu sare si piper si pune-le in tigaia in care ai incins, in prealabil, uleiul de rapita. Lasa-le la foc mic vreme de 5 minute, rasucindu-le de pe o parte pe cealalta, pana cand observi ca si-au schimbat culoarea, devenind aurii. Apoi, transfera-le pe o farfurie si rastoarna grasimea ramasa in vasul in care ai calit carnea, lasand doar doua linguri pentru a-i tapeta peretii si fundul. Adauga doua linguri de unt si ceapa si pune totul la calit timp de 5 minute, pana cand devine usor sticloasa. Acum este momentul sa pui morcovii, cartofii, telina, berea, supa de pui strecurata, mustarul, pasta de tomate si cimbrul. Pune din nou pulpele de pui in vas si lasa totul sa fiarba la foc mic vreme de 30 de minute, avand grija ca oala sa fie acoperita cu un capac.

Intre timp, intr-un bol, pune cele 5 linguri de unt ramase si faina, amestecand pentru a obtine un mix omogen. Incetul cu incetul, adauga aici si 500 ml de lichid fierbinte din oala de pe foc. Odata ce amestecul a fost obtinut, rastoarna-l in vasul de pe aragaz, amestecand in continuare. Lasa mancarea la fiert timp de inca 10 minute, apoi scoate legumele si carnea pe un platou. Sosul trebuie sa fiarba in continuare, pana cand scade si se ingroasa. Cand observi ca ai obtinut consistenta dorita, opreste focul si pune ingredientele solide inapoi in oala. In cazul in care consideri ca este necesar, mai poti adauga sare si piper, dupa gust. La final, presara patrunjelul proaspat tocat peste mancare.

Pofta buna!

3. Reteta de branza cu bere

Aceasta crema de branza cu bere este ideala pentru o gustare sarata. Asadar, atunci cand ai musafiri neasteptati, un astfel de preparat rapid te scoate din incurcatura.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 450 gr de branza Cheddar taiata in bucati;

- 2 catei de usturoi;

- 2 linguri de sos Worcestershire;

- 1 lingurita de mustar boabe;

- o jumatate de sticla de bere blonda.

Modalitatea de preparare a acestei retete cu bere este urmatoarea:

Pune branza in robotul de bucatarie, pentru a obtine o pasta. Apoi, adauga usturoiul, sosul Worcestershire si mustarul, mixand pana cand amestecul este omogen. Tot acum trebuie sa pui, incetul cu incetul, berea, amestecand in continuare. Cand crema de branza este gata, o poti servi alaturi de cativa biscuiti sarati sau pe bruschete, impreuna cu rosii, telina sau alte cruditati.

Pofta buna!

4. Biscuiti cu branza feta, rozmarin si bere

Tot in categoria gustari sarate vom include si aceasta reteta speciala de biscuiti cu branza feta, rozmarin si bere.

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- 750 gr de faina integrala;

- 1 lingura de zahar;

- 1 lingurita de sare;

- 1 lingura de praf de copt;

- o doza de bere blonda;

- 300 gr de branza feta;

- o lingurita de rozmarin macinat;

- 60 ml de apa (in cazul in care aluatul este prea uscat).

Modalitatea de preparare este urmatoarea: 

Mai intai, preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Apoi, intr-un bol, amesteca toate ingredientele uscate (faina, sarea, praful de copt si rozmarinul macinat) si adauga bucatile de branza feta, pasandu-le cu o furculita. Peste toate acestea, toarna doza de bere si amesteca, pentru a obtine un aluat omogen. Daca acesta este prea uscat, poti pune cei 60 ml de apa. Cand ai obtinut o coca vascoasa, imparte-o folosind o tava pentru briose. Pune biscuitii in cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand vezi ca sunt gata.

Pofta buna!

5. Serbet de fructe cu bere

Am pastrat pentru final una dintre retetele cu bere cu adevarat speciale: cea de serbet. Este vorba despre un desert deosebit, pentru care ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 450 gr de fructe proaspete (prune, nectarine, piersici etc);

- 180 gr de zahar;

- 80 ml de sirop de porumb;

- 180 ml de bere nefiltrata.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Curata fructele de coaja si foloseste un blender pentru a le transforma in piure. Combina-l pe acesta din urma cu zaharul si cu siropul de porumb si pune totul la foc mic, intr-o tigaie, pana cand cristalele de zahar se dizolva complet. Dupa aceea, pune totul la rece vreme de 2 ore. Cand timpul a trecut, strecoara mixul rece folosind o sita, pentru a elimina orice rest solid. Adauga berea si pune din nou la frigider. Odata ce s-a racit complet, pune amestecul in robotul de bucatarie si mixeaza cand obtii serbetul, care trebuie sa aiba o consistenta cremoasa. Pune produsul obtinut intr-un container sau borcan inchis ermetic si lasa-lin congelator vreme de cel putin 4 ore, inainte de a-l consuma.

Pofta buna!

Incearca si tu aceste retete cu bere delicioase si vei avea ocazia sa gusti niste preparate speciale, cu o aroma deosebita!

Surse foto: cookieandkate.com; framedcooks.com; leitesculinaria.com; serioussetas.com; theslowroasteditalian.com

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.