6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să-ți cauți fostul iubit pe Facebook

Roxana R

După despărțirea de fostul iubit, este normal să fii curioasă și să vrei să afli ce mai face. Rețelele de socializare îți oferă aceste informații, însă trebuie să ai grijă, ca nu cumva curiozitatea să devină obsesie.

Probabil și tu l-ai căutat pe Facebook pe fostul iubit și ai vrut să fii la curent cu viața lui de acum, să știi ce mai face, dacă are sau nu o altă relație. Până la un anumit punct, această curiozitate este normală, iar Facebookul și alte rețele de acest gen îți oferă acces la viața altora fără să fie nevoie să îi mai sâcâi cu telefoane sau vizite nedorite.

Totuși, trebuie să ai grijă cât de mult te implici în această relație virtuală cu fostul iubit. Lucrurile se pot complica neașteptat și nedorit, mai ales dacă aveți deja o altă relație serioasă.

Iată câteva lucruri de care ar fi bine să ții cont, înainte de a te conecta online cu fostul iubit!

1. Curiozitatea ta este normală

Este în regulă să cauți informații despre actuala viață a fostului iubit și despre relațiile lui. Totuși, ține cont că, dacă relația voastră s-a terminat cu adevărat și nu mai ești atrasă de el, curiozitatea ar trebui să dispară. Dacă simți nevoia să îl urmărești mereu și chiar să-l hărțuiești online, curiozitatea ta riscă să se transforme în obsesie.

2. Află de ce vrei să reiei legătura cu el

Psihologii avertizează că dorința de a relua legătura, chiar și online, cu fostul iubit apare atunci când ești nemulțumită de actuala ta viață. Astfel, este mai bine să discuți cu actualul tău partener și să vezi ce se poate face pentru a îmbunătăți relația prezentă, nu să cauți refugiu într-o iubire piedută. De multe ori, reluarea unei relații în mediul online se transformă repede într-o aventură, iar situația se va complica nedorit.

3. Dacă nu ai obligații, poți relua legătura

Desigur, dacă ești singură și nu ai o relație, poți relua legătura cu fostul iubit, dacă și el este singur. Dacă nu are obligații, poate fi o idee foarte bună să vă revedeți. Este posibil chiar să fiți din nou împreună, dacă v-ați despărțit în termeni buni. De multe ori, asta se întâmplă când foștii colegi de liceu sau de facultate se regăsesc în mediul online.

sex, cuplu

4. Îți poți cere scuze

Dacă ai greșit față de fostul iubit și v-ați despărțit din vina ta, atunci este în regulă să îl cauți pentru a-ți prezenta scuzele. Condiția este să îți pară cu adevărat rău pentru greșeala ta și să nu aștepți nimic în schimb din partea lui când îți ceri iertare. Chiar dacă poți relua legătura online, ideal ar fi să discuți personal cu fostul iubit pentru a-ți prezenta scuzele, nu doar pe Facebook.

5. Analizează de ce v-ați despărțit

Trebuie să fii realistă și să înțelegi că, dacă relația voastră nu a mers prima dată, e foarte posibil să nu meargă nici acum. Încearcă să scapi de această obsesie, nu idealiza fosta voastră relație și nu uita părțile ei neplăcute, care au dus la despărțire.

6. Nu confunda atracția sexuală cu iubirea

De multe ori, atracția sexuală pe care o simți încă față de fostul iubit poate fi condundată cu iubirea. Emoția pe care o simți când vezi poze cu el este ușor de confundat cu adevărata iubire. Mintea ta va fi inundată de amintirile plăcute din timpul relației și vei uita tot ce a fost rău. În realitate, este doar efectul produs în creier de atracția erotică pe care o simți față de fostul iubit.

Vezi și Tipuri de femei care vor fi înșelate toată viața

Surse foto: Pexels

Articolul urmator Șapte lucruri pe care trebuie neapărat să le știi despre dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.