8 secrete care te ajută să ai o relație lungă și fericită

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

O relație care să dureze o viață este visul oricărui cuplu și promisiunea cu care pășim în călătoria vieții noastre. Deși lucrurile pot părea frumoase  și simple la început, greutățile vieții și piedicile pe care le întâlnim în timp ne pun la încercare încrederea și iubirea pentru persoana dragă.

Cuplurile care au reușit să treacă peste orice obstacol ne împărtășesc câteva dintre secretele ce le-au ajutat să aibă o viață fericită. Lucrurile simple sunt cele care țin iubirea vie și care te fac să îl admiri și să îl respecți pe cel de lângă tine din ce în ce mai mult. Nu trebuie să fii nici cel mai bogat om de pe pământ și nici cel mai arătos pentru a avea o relație frumoasă. Iubirea, compasiunea și înțelegerea sunt doar câteva dintre lucrurile esențiale care fac să funcționeze o relație în toate stadiile.

În galeria de mai sus vei afla care sunt secretele ce te ajută să ai o relație lungă și fericită!

Să te simți în siguranță

Să te simți în siguranță

Relația potrivită este cea în care te simți în siguranță în orice moment. Partenerul trebuie să te facă să te simți ca acasă oriunde v-ați afla. Nu poți sta cu o persoană care nu îți inspiră încredere și alături de care nu știi ce îți va mai aduce ziua de mâine. Dacă perechea ta îți conferă acest sentiment, atunci sunteți pe drumul cel bun.

Respectul reciproc

Respectul reciproc

O relație nu poate funcționa dacă cei doi parteneri nu se respectă. Tocmai de aceea, respectul este unul dintre secretele care te ajută să ai o relație lungă și fericită. Respectul trebuie resimțit de tine și de perechea ta atât în intimitate, cât și în public. Cel de lângă tine trebuie apreciat pentru ceea ce este și nu trebuie criticat sau luat în râs de față cu alte persoane. Persoanele care se comportă astfel au mai multe șanse să rămână singure pentru toată viața.

Să comunicați cât mai mult

Să comunicați cât mai mult

Comunicarea este esențială într-o relație, deoarece doar așa lucrurile sunt mai bine înțelese și pot fi ținute sub control. Faptul că nu îți exprimi nemulțumirile poate să provoace răbufniri violente și îți poate aduce multă suferință și frustrare. Într-o relație, partenerii trebuie să își exprime orice gând și sentiment, iar rezolvarea problemelor trebuie să se facă împreună.

Să fiți la fel de implicați

Să fiți la fel de implicați 

O relație nu poate să evolueze atunci când doar unul se implică. Într-un astfel de caz trebuie să existe echilibru, iar lucrurile pe care ambii parteneri le fac este bine să valoreze la fel de mult. Dacă unul face prea multe în numele iubirii, iar celălalt rămâne indiferent, atunci despărțirea nu va întârzia să apară.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Cuplurile care au o relatie fericita renunta la aceste 12 lucruri

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.