Anorgasmia - tot ce trebuie sa stii despre imposibilitatea de a avea orgasm

Anorgasmia - tot ce trebuie sa stii despre imposibilitatea de a avea orgasm

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Anorgasmia este termenul medical folosit pentru a descrie incapacitatea unei femei de a atinge orgasmul. Chiar daca femeia resimte placere atunci cand este stimulata vaginal sau clitoridian, aceasta nu poate ajunge la orgasm.

Aproximativ 15% dintre femeile din lume sufera de anorgasmie, iar cele care au o viata sexuala normala, se intampla sa ajunga la climax doar in 70% din numarul actelor sexuale. Atentie! Anorgasmia nu trebuie confruntata cu frigiditatea. Femeia care sufera de anorgasmie, traieste cu intensitate momentele de pasiune, insa chiar daca stimularea sexuala este mai mult decat excelenta, aceasta tot nu poate ajunge la orgasm. 

Specialistii au clasificat anorgasmia astfel:

  • Anorgasmie primara - cand femeia nu a avut niciodata un orgasm.
  • Anorgasmie secundara - cand o femeie obisnuia sa aiba orgasme, dar acum are dificultati in a atinge climaxul.
  • Anorgasmie situationala - atunci cand o femeie poate avea orgasm doar in anumite cazuri, cum ar fi in timpul stimularii orale sau in timpul masturbarii. Acest tip de anorgasmie este destul de frecvent in cazul femeilor, majoritatea experimentand doar orgasm clitoridian.

Cauzele anorgasmiei

Exista multipli factori care te pot impedica sa ajungi la orgasm. Cele mai frecvente sunt cauzele psihologice, cum ar fi stesul, depresia, oboseala, teama constanta de a ramane insarcinata, timiditate excesiva sau frica de durere in timpul actului sexual. Anorgasmia poate aparea si atunci cand intervine monotonia, in momentul in care nu mai exista acea chimie intre parteneri sau cand nu mai comunica la fel ca la inceput.

Pe langa aceste cauze psihologice, mai sunt si cele de ordin fizic. Bolile ginecologice netratate, pastilele luate fara prescriptie medicala, alcoolul, drogurile sau chiar procesul de imbatranire, pot favoriza aparitia anorgasmiei.

Cum se poate trata anorgasmia?

Daca te confrunti cu aceasta problema, fara nicio indoiala trebuie sa consulti medicul ginecolog. Daca simptomele sunt de ordin fizic, acesta iti va prescrie un tratament hormonal, in functie de cauze. In cazul in care simptomele tale sunt de ordin psihologic, cea mai potrivita este psihoterapia, care poate da rezultate nasteptate in cazul anorgasmiei.  

Ce poti face pentru a preveni anorgasmia?

Incepe prin modificarea stilului de viata. Stresul este inamicul numarul 1 al unei partide de sex reusite, asa ca atunci cand intri pe usa casei, incearca sa nu iei cu tine si problemele de la birou. De asemenea, daca suferi de anorgasmie, este important sa discuti cu partenerul tau despre aceasta problema. In cazul in care esti convinsa ca lipsa orgasmului se datoreaza unei tensiuni existente intre voi sau daca pur si simplu nu mai exista acea pasiune intre tine si iubitul tau, ii poti sugera delicat sa incerce alte tactici sau alte pozitii pentru a te satisface.

In ziua de azi, masturbarea nu ar trebui sa mai fie un subiect tabu pentru nicio femeie. Este o modalitate sanatoasa de a-ti cunoaste corpul, fiind una dintre cele mai bune solutii pentru mentinerea sanatatii sexuale, dar si pentru prevenirea anorgasmiei. Prin masturbare poti incerca diferite tactici de excitare sexuala, asa ca nu te teme sa dai frau liber imaginatiei.

Pentru orice problema exista cate o rezolvare. Important este ca, in momentul in care ai constientizat ca suferi de anorgasmie, sa consulti un medic specialist. 

Articolul urmator
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l discutați la prima întâlnire
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l discutați la prima întâlnire
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (24)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.