Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cât ar trebui să dureze preludiul ca să vă simţiți amândoi minunat

Joi, 26.07.2018

Nouă din zece experți sunt de acord că, atunci când este făcut ca la carte, de calitate, preludiul înseamnă foarte mult pentru femei. Mai mult decât atât, mare parte dintre aceştia consideră că preludiul este chiar mai satisfăcător decât sexul în sine. Totuşi, din păcate, multe persoane nu acordă suficientă atenție acestei  etape importante.

cuplu in dormitor

Sexologul Lindsey Doe susţine că, deşi nu se pune atât de mult accentul pe preludiu, majoritatea cuplurilor şi-ar dori acest lucru. Conform spuselor acesteia, timpul mediu pentru un preludiu este de 13 minute, cu excepția britanicilor, care se situează în jurul valorii de 22-23 de minute.

Cât ar trebui să dureze preludiul ideal

Secretul unui preludiu ideal constă în a vorbi deschis cu partenerul, despre ce înţelege fiecare prin preludiu, ce aşteptări are şi ce l-ar ajuta să se simtă cu adevărat satisfăcut. Cunoscând dorinţele şi nevoile intime ale celuilalt, ajungi să preţuieşti preludiul.

Preludiul nu trebuie să fie plictisitor. Dacă se întâmplă aşa, atunci cu siguranţă există o lipsă de comunicare şi de cunoaştere între parteneri. În loc să îl judeci pe celălalt pentru că are nevoie de mai mult sau de mai puțin timp, ar trebui să îţi aminteşti că fiecare este diferit, iar corpul trebuie să aibă parte de stimulii care îl fac să simtă dorinţa şi plăcerea. 

Pentru ca preludiul să nu devină ceva ce trebuie bifat, plictisitor, spune Lindsay Doe, există câteva soluții:

 • Purtaţi discuţii care să vă stârnească apetitul sexual.
 • Faceţi un duş împreună.
 • Surprindeţi-vă cu mici accesorii şi lenjerie intimă provocatoare.
 • Începeţi cu un masaj: masajul duce aproape întotdeauna la sex!
 • Nu uitaţi de muzică!

Un studiu publicat în revista Journal of Sexual Medicine arată că durata medie a actului sexual este de aproximativ 5 minute, a declarat Rachel Hills, autorul cărții „The Sex Mith”. Însă e bine de reţinut că actul sexual în sine nu este totul, iar preludiul contează mult mai mult.

cuplu in intimitate

Există anumite lucruri în viață care nu ar trebui grăbite. La fel stau lucrurile şi când vine vorba despre sex. Deși durata medie a actului sexual este scurtă, între 15 și 17 minute în cel mai fericit caz, spun statisticile, secretul orgasmului intens rămâne preludiul. Însă, câtă vreme acesta va fi ignorat, tot mai multe persoane se vor declara nemulţumite şi vor căuta tot felul de trucuri şi strategii, fără să ştie că totul constă în ceea ce întâmplă, de fapt, înainte de sex!

Multe cupluri sunt atât de grăbite să ajungă la actul sexual, încât resping toţi paşii premergători, fără să ştie că lipsa preludiului nu înseamnă decât satisfacţie sexuală întârziată, diminuată sau chiar absentă! Kim Anami, expert în sex şi relaţii, susţine că „orice preludiu ar trebui să dureze cel puţin 30 de minute”.

Vezi 7 trucuri pentru un preludiu perfect!

„Preludiul nu se limitează numai la atingerea fizică. Sexul este mult mai satisfăcător atunci când eşti conectat la un nivel mai profund cu partenerul. Oamenii au tendinţa să piardă din vedere ideea de preludiu psihologic și emoțional, cel mai important pas în obţinerea satisfacţiei fizice”, adaugă experții.

Totodată, este importantă rezolvarea micilor conflicte. Sexul nu le va rezolva, nici nu va descărca tensiunile, aşa cum sunt mulţi tentaţi să creadă, ci doar le va înrăutăţi. Satisfacţia sexuală are la bază o relaţie de cuplu armonioasă, bazată pe respect, iubire și comunicare!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!