Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ce se întâmplă în creierul unei femei atunci când este înşelată

Miercuri, 10.08.2016
de Andreea Marinescu

Dacă într-un articol anterior ţi-am explicat ce se întâmplă în creierul tău în momentul în care doreşti ori iubeşti pe cineva, a venit momentul să trecem de cealaltă parte şi să-ţi spunem ce impact susţin cercetătorii că are infidelitatea asupra creierului uman.

Atunci când este înşelată, o femeie trece prin mai multe stări: furie, disperare, neputinţă, tristeţe, resemnare şi, într-un final, vindecare. Da, trădările şi despărţirile afectează fiecare aspect al vieţii noastre, începând de la tipul de durere experimentat și felul în care trecem peste trăirile resimţite până la modul în care ajungem să evaluăm viitoarele noastre relaţii! 

Aşadar, iată ce se întâmplă în creierul nostru atunci când suntem înşelate!

Experimentăm o durere fizică

Trădările şi despărţirile nu provoacă doar o durere emoţională, ci şi un disconfort fizic. Un studiu recent condus de un grup de cercetători din cadrul Universităţii din Michigan arată că sentimentele care apar atunci când aflăm că partenerul nostru ne-a fost infidel activează anumite secţiuni din creier (cortexul somatosenzorial secundar şi insula dorsală posterioară) care, în mod normal, reacţionează la durerea fizică.

Femeile şi bărbaţii reacţionează diferit în faţa infidelităţii

Pe ce ne bazăm atunci când afirmăm că femeile şi bărbaţii reacţionează diferit la infideltate? Anul trecut, cercetătorii din cadrul Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Norvegia au ajuns la concluzia că femeile suferă de două ori mai mult în urma infidelităţii emoţionale, în timp ce pentru bărbaţi principalul motiv de gelozie si mânie rămâne infidelitatea sexuală.

Atunci când eşti înşelată, creierul tău reacţionează ca atunci când renunţi la un viciu

Da, iubirea chiar provoacă dependenţă! Atunci când suntem îndrăgostiţi, în creierul nostru se produc aceleaşi reacţii care au loc atunci când consumăm cocaină. Când simţim că nu mai primim aceleaşi doze de iubire, intrăm în sevraj, nu mai gândim limpede şi suntem în stare să facem orice pentru a ne simţi din nou împliniţi şi fericiţi pe plan amoros.

Tu ştiai aceste lucruri? 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!