Ce simte un bărbat când dorește o femeie? Află dacă acționează cu mintea sau cu sufletul

Redactor Andreea Baluteanu

Toate ne-am întrebat, cel puțin o dată în viață, oare ce simte pentru noi tipul de care ne plăcea. Pentru că nu avem la dispoziție o margaretă ca să îi întrebi petalele dacă te vrea sau nu te vrea, am făcut apel la specialiști ca să aflăm ce simte un bărbat când dorește o femeie.

Conform experților în descifrarea comportamentelor, nu există diferențe atât de mari, insurmontabile, între bărbați și femei în ceea ce privește psihologia. Azi încercăm să zdrobim preconcepțiile și îți spunem cum îți dai seama că te vrea, dar și care sunt nevoile tale de la tine. Află totul din rândurile de mai jos!

Ce simte un bărbat când se îndrăgostește?

Ce simte un bărbat când dorește o femeie? Precum în cazul nostru, și bărbatul tău va resimți aceleași sentimente complexe, uneori imposibil de descifrat sau de definit. Dorința sexuală se va împleti cu afecțiunea, cu iubirea și cu un amalgam de alte emoții: teamă de respingere, timiditate, îndoieli, lipsă de încredere, posesivitate sau gelozie.

barbat indragostit

De partea cealaltă, răspunsul este și mai complex atunci când ne referim la „organul” care decide comportamentul bărbatului îndrăgostit. Oricât ne-ar plăcea să credem că atunci când există dragoste, numai inima primează, cert este că iubitul tău își va implica și mintea atunci când va face primele gesturi în iubire.

Sau cel puțin ar trebui să îți dorești ca iubirea sa să treacă și prin stomac, și prin minte, și prin inimă, fiindcă altfel este posibil să fie vorba doar despre un foc de paie atât de ușor de stins.

Ce simte un bărbat când dorește o femeie: semne că ești aleasa lui

Dacă inima iubitului tău e animată de aceleași sentimente contradictorii, iar mintea sa e plină de tine, cum îți dai însă seama ca ești sufletul său pereche și nu doar o aventură trecătoare? Comportamentul său ți-o va divulga. Semnele de mai jos îți arată că te vrea!

Vezi cum îți dai seama că tu ești cea care l-a pus pe jar!

 • E sincer cu tine. Dacă îți spune verde în față că ești aleasa sa și că își dorește o relație monogamă și exclusivistă cu tine, de ce mai ai dubii și te întrebi ce simte un bărbat când dorește o femeie?
 • Vrea să știe totul despre tine. Dacă pur și simplu gravitează în jurul tău și îți pune întrebări nonstop, înseamnă că însemni mult pentru el.
 • Își ține promisiunile. Nu uită niciun angajament luat către tine și le respectă pe toate cu sfințenie? E clar, e de păstrat.
 • Îți arată că ești prioritatea sa numărul unu. Nu doar vorbele contează (și poate să le aibă la purtător pe cele mai dulci), dar și faptele. Dacă îți arată constant că ești aleasa sa, nu mai ai de ce să te îndoiești.
 • Vorbește despre viitorul vostru comun. Simplul fapt că folosește „noi” în loc de „eu” e semn bun, dar dacă face constant referire la viitorul vostru comun, e clar că are intenții serioase.
 • Te ajută întotdeauna. Fie că e vorba despre căratul plaselor la piață sau o problemă mai spinoasă, faptul că se arată mereu când îți e greu e de reținut.
 • Nu se teme să îți împărtășească sentimentele. Primul „te iubesc” e un pas imens, dar nu îl trece la categoria „interese pasagere” dacă nu ți-a făcut încă declarația. E posibil să fie mai timid.
 • Vrea să facă parte din viața ta. Insistă să îți cunoască familia? S-a întâlnit deja cu prietenii tăi? Vrea să îți cunoască hobby-urile? E clar că te dorește alături de el.
 • Îți oferă toată atenția sa. Când ești tu de față, nimeni altcineva nu mai contează, și acesta este unul dintre cele mai clare semne că te iubește.
 • E el însuși în preajma ta. Cu tine e altfel decât cu ceilalți: mai cald, mai încrezător, mai bun. Dacă și-a dat la o parte toate straturile de protecție, poți fi mai mult decât încrezătoare.

Genul de femeie pe care orice bărbat și-o dorește

Marilyn Monroe ne amintea constant că „domnilor le plac blondele”, dar oare chiar așa e? Psihologii consideră că nu. Indiferent de culoarea ochilor sau a părului tău, va fi mereu cineva gata să te iubească.

cuplu indragostit

Iată însă care sunt lucrurile ce fac orice femeie neprețuită în ochii bărbaților!

E atrăgătoare…pentru el. Frumusețea e subiectivă, și sunt bărbați cărora le plac tipele cu forme de fotomodel, dar și tipi care adoră femeile voluptoase. Asigură-te că te bucuri de o sănătate de fier, că ai un trup puternic, gata să te susțină, și că debordezi de energie pozitivă. Nu mai ai nevoie de nimic altceva.

Îl înțelege. Ce simte un bărbat când dorește o femeie? Aceeași nevoie de a fi înțeles. Dacă își poate împărtăși cu tine pasiunile, temerile și speranțele, greutățile și reușitele, ești femeia vieții sale.

Îl ascultă și îl încurajează. Dacă atunci când îi e greu îi ești alături, gata să asculți tot ce nu a mers, nu va mai dori să se despartă de tine. Ține cont că atitudinea ta din momentele dificile e cea care sudează o relație.

Are propria sa viață. Dacă îți vei contopi existența cu a sa de la primele întâlniri, nu îi vei mai părea atrăgătoare. Iubește-l, dar păstrează-ți hobby-urile, micile plăceri, prietenii și mai ales activitățile care îți aduceau fericire înainte de a-l cunoaște.

E compatibilă cu el. Dacă nu depuneți niciun efort pentru a fi voi înșivă unul în compania celuilalt și simțiți că relația voastră e cel mai simplu lucru din lume, e evident: sunteți super compatibili.

Îi dăruiește nopți de neuitat. Să punem punctul pe „i”: sexul e o parte însemnată a oricărei relații.

Îl înveselește mereu. Dacă te înconjoară un vibe plin de luminozitate și mustești de energii pozitive, vei fi femeia dorită de orice bărbat.

Ce își dorește un bărbat de la o femeie?

Am văzut ce simte un bărbat când dorește o femeie, dar ce vrea el de la ea? Iată care sunt, conform psihologilor, principalele sale nevoi!

 • Nevoia de tandrețe. Și el vrea să fie mângâiat, alintat, răsfățat.
 • Nevoia de atenție. Vrea să îl asculți, să fii atentă la ce spune, ce vrea și ce îi place.
 • Nevoia de susținere. La bine și la greu, vrea să știe că ești acolo pentru el, mereu.
 • Nevoia de libertate. Nu îl sufoca cu dragostea ta, fiindcă atunci va prefera o viață fără iubire, dar în care să poată respira în voie.
 • Nevoia de recreere. Cu toții avem nevoie de relaxare sau altfel nu vom mai funcționa ca atare. Atenție, se poate relaxa alături de tine, dar și cu familia sau prietenii săi și în lipsa ta.
 • Nevoia de spațiu personal. Din când în când, chiar și tu trebuie să te retragi din apropierea sa.
 • Nevoia de familie. Fie că este vorba despre cea pe care o va constitui cu tine, fie de cea primară, din care provine, bărbații au nevoie de legături care să îi completeze și să îi împlinească.
 • Nevoia de intimitate. Sexul, apropierea fizică, chiar și acele momente când doar stați îmbrățișați, unul lângă altul, sunt senzații pe care un bărbat și le dorește de la o femeie.

De ce fug bărbații când se îndrăgostesc?

Începem cu o precizare. Nu numai bărbații fug când se îndrăgostesc. Așa cum răspunsul la întrebarea „ce simte un bărbat când dorește o femeie” nu e diferit de cel referitor la celălalt sex, și femeile resimt teamă, îndoieli sau blocaj în dragoste.

În general, bărbații fug când se îndrăgostesc pentru că le este teamă de suferință. Poate că cineva le-a mai frânt inima sau poate femeia pe care o vor nu le inspiră încredere. Frica de a-și pierde libertatea e o altă cauză a dorinței de a da bir cu fugiții: dacă e cazul vostru, pur și simplu demonstrează-i că nu ai de gând să îl legi cu lanțuri de fier de tine.

Sunt și bărbați care fug când se îndrăgostesc fiindcă le e teamă că nu vor mai face cuceriri, că nu vor mai gusta sexul cu altă femeie sau că se vor plictisi alături de tine.

barbat ofera flori unei femeie

Când un bărbat simte că te pierde?

Precum femeile, și bărbații experimentează temerea de pierdere. Este și motivul pentru care nu spun ce simt când doresc o femeie, nu își arată vulnerabilitățile și preferă să facă pe durii.

Când simte că te pierde, este posibil să își declare dragostea sau să facă gesturi mărețe de iubire. De aceea, multe femei preferă să facă pe inabordabilele. Chiar și șantajul emoțional poate fi o metodă de a „forța mâna bărbatului”, pe care nu o recomandăm, însă.

Nu în ultimul rând, există și bărbați care trăiesc toată viața cu teama că te vor pierde. Nesiguranța, complexele sau traumele din trecut pot eroda o relație, așa că fii atentă la ce semne dai.

Când renunță un bărbat?

Precum o femeie, și în cazul bărbaților renunțarea e subiectivă. În general, lipsa de reacție a fetei pe care o plac, și care nu dă semne că le-ar împărtăși sentimentele este cea mai comună cauză pentru care un tip renunță.

Mai târziu în relație, decepțiile sentimentale sunt cele care îndepărtează un bărbat. Fie că l-ai pus pe fugă cu o trădare sau i-ai frânt inima, riști să îl pierzi pentru totdeauna.

O relație plină de monotonie, plictiseala sau lipsa compatibilității sunt alte cauze pentru care un bărbat renunță la dragostea sa. Firește că și obstacolele din exterior sau faptul că el s-a îndrăgostit de alta pot pune capăt relației.

Ce simte un bărbat când dorește o femeie? Iată unul dintre cele mai frumoase mistere ale lumii. Sentimentele sunt complexe, atât pentru noi, cât și pentru ei!

Iubire infinită: citește și despre cuplul de pensionari care își dedică câte o melodie în fiecare seară. Vezi și întrebările pe care să le pui celui care te-a înșelat!

Surse foto: iStock

Articolul urmator Nu vei găsi o iubire perfectă, dar uite cum se simte când găsești o iubire adevărată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (42)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.