Bananele ingrasa? Ce este mit si ce este adevar

Bananele ingrasa? Ce este mit si ce este adevar

Nicoleta Soare

Ti s-a intamplat ca in momentul in care ai arsuri la stomac sa ti se ofere o banana? Daca da, trebuie sa stii ca bananele reprezinta o sursa atat de benefica pentru sanatatea noastra si totodata un tratament natural, rapid si la indemana. Contin fibre si oligozaharide care au un rol asemanator cu ce al probioticelor, ajutand la digestie si protejand stomacul de complicatii.

Dar oare bananele ingrasa? Sigur te-ai intrebat, mai ales daca incerci sa tii sub control consumul de zahar.

Bananele reprezinta o sursa foarte buna de minerale, potasiu, contin fibre care faciliteaza tranzitul intestinal, iar datorita continutului de zaharuri naturale, iti ofera energie si, daca stii sa le consumi, te vor ajuta si la pierderea kilogramelor in plus.

Asa ca nu trebuie sa excluzi consumul de banane din dieta zilnica. Afla ce este mit si ce este adevar despre consumul de banane.

Zaharurile existente in banane se transforma in glucoza, ceea ce te ajuta sa ai energie. Si mai mult de atat, ajuta la o buna functionare a creierului.

 

1. Bananele si proprietatile lor

Bananele au in jur de 105 pana la 150 de calorii, in functie de marime, pana la 30 gr de Carbohidrati, 5 gr de Fibre si pana la 14 gr de Zahar. Continutul de zaharoza, fructoza si glucoza este asimilat rapid de organism, fiind un avantaj deoarece corpul arde calorii intr-un mod rapid si le transforma in energie. De asemenea carbohidratii din banane sunt foarte digestibili, in comparatie cu celelalte fructe.

2. Mineralele din banane:

O banana de marime medie are in jur de 6 mg de Calciu, 32 mg Magneziu, 26 mg Fosfor si 422 mg Potasiu.
Magneziul, Calciul, Fosforul si Potasiul sunt minerale necesare organismului, in special pentru sanatatea oaselor, cresc nivelul de energie si stimuleaza arderea grasimilor. Consumul de banane reduce si hipertensiunea.

3. Vitaminele din banane

O banana are urmatoarele vitamine:

Acid Folic (sau Vitamina B9)

Vitamina B6

Vitamina B2

Vitamina B3

Vitamina B1

Vitaminele A, K, E si C 

Aceste vitamine sunt benefice cresterii si dezvoltarii armonioase ale organismului, previn afectiunile cardiace, intaresc sistemul imunitar, formeaza celule noi si, bineinteles, fiind o sursa importanta de antioxidanti, ajuta corpul la arderea grasimilor.

4. Alte beneficii ale bananelor

Continutul mare de apa de aproximativ 88 gr la o banana de marime medie pastreaza organismul hidratat, nivelul ridicat de tripofan ajuta la starea de bine si reduce stresul, regleaza nevoie de dulce si astfel ajuta la scaderea in greutate, iar datorita continutului de pectina vei avea senzatia de satietate pentru mai mult timp.  

Cand sunt indicate bananele?

Fiind o sursa buna de vitamine, potasiu, fibre alimentare si datorita continutului de zaharuri, bananele sunt bune pentru persoanele active, fiind indicat ca o gustare inainte de a face sport. In acest fel vei reusi sa arzi mai repede calorii.  

Daca vrei sa incepi ziua bine, cu un tonus bun si plin de energie, incearca un smoothie cu banane. Bananele sunt indicate pentru micul dejun fiind un aliment potrivit pentru startul unei dimineti perfecte.  

Cate banane poti consuma?

Indicat ar fi sa nu depasesti 2 banane pe zi, consumate in prima parte a zilei, in combinatie cu un meniu echilibrat si cu miscare.

In concluzie, daca te intrebi: bananele ingrasa? trebuie sa stii ca nu, dar in acelasi timp, sa tii cont ca pentru a slabi trebuie sa arzi mai multe calorii decat consumi, respectand nivelul de nutrienti necesari in dieta zilnica.

Iti recomandam sa incearci dieta cu banane.  

Articolul urmator
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Care este numarul tau norocos?
Incepe quiz
Care este numarul tau norocos?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (220 vizite)