Ce să mănânci dimineața ca să arzi calorii toată ziua

Ce să mănânci dimineața ca să arzi calorii toată ziua

Redactor Andreea Baluteanu

Devenim tot mai mult conștiente de faptul că nu contează neapărat ce mâncăm la o anumită masă pentru a slăbi, ci că trebuie să ținem cont și de reacțiile metabolice care au loc în organism după ce digerăm un anumit aliment.

Concentrându-se pe acest aspect, oamenii de știință au descoperit ce trebuie să mănânci la micul-dejun, ca să reușești să arzi calorii pe tot parcursul zilei. Descoperă propunerea-minune în rândurile de mai jos!

Micul dejun care te ajută să arzi calorii

Ne trezim dimineața, deja obosite, și nu ne putem gândi decât la cafeaua fierbinte și la covrigul sau clătita cu ciocolată care să ne ajute să privim cu mai multă voioșie ziua care urmează. Cu toate acestea, studiile au accentuat că, prin consumul unui mic dejun cu carbohidrați de calitate inferioară, plin de zahăr, ne vom tulbura metabolismul pe tot parcursul zilei. Mai mult, deși aceste alimente provoacă o creștere subită a nivelului de glicemie în sânge și ne conferă impresia că avem mai multă energie, mai târziu vom experimenta o poftă irezistibilă de a „mânca ceva dulce”. Ne învârtim deci într-un cerc vicios, unul care ne aduce și kilograme în plus.

ovaz

Dar specialiștii au identificat opțiunea de masă de dimineață care pune capăt acestor provocări. Este vorba despre ovăz! Una dintre cele mai apreciate cereale, ovăzul conține carbohidrați de calitate, îți trezește metabolismul la viață, te umple de energie și instalează senzația de sațietate, oferindu-ți o masă care va ține departe foamea pentru mai multă vreme.

Oamenii de știință nu se mai satură să laude proprietățile beneficie ale ovăzului. Este cazul autoarei și naturopatului Jennifer Stagg, care subliniază faptul că „oamenii care consumă carbohidrați buni, precum ovăzul, au mai multă energie, poftesc mai puțin la zahăr, pierd mai multă greutate și au o digestie echilibrată.”.

Ovăzul este de asemenea bogat în fibre, ceea ce te va scăpa de constipație, și se dovedește mai greu de digerat, menținându-ți organismul ocupat și arzând astfel din calorii. Mai mult, este mai greu de mestecat, provocându-te să petreci mai mult timp la masă și să obții mai repede senzația de sațietate. Numai beneficii!

De partea cealaltă, ovăzul se înscrie ca vedetă a teoriei conform căreia, dacă mănânci sănătos, echilibrat la micul dejun, vei slăbi și vei avea o siluetă mai armonioasă decât persoanele care sar peste prima și cea mai importantă masă a zilei. Studiile citate de New York Times înclină de asemenea balanța în chip decisiv; cei care tratează cu sfințenie micul dejun au nu doar un indice de masă corporală mai echilibrat, dar sunt feriți și de cele mai grave probleme de sănătate ale prezentului.

Desigur, contează și foarte mult cum anume alegi să mănânci ovăzul la micul dejun. Evită să îl stropești cu generozitate cu miere sau sirop de agave; dacă ai poftă de ceva dulce, optează pentru fructe de pădure proaspete sau pentru scorțișoară.  De asemenea, quinoa, laptele de migdale sau iaurtul grecesc sunt opțiuni pe care merită să mizezi! Descoperă și o rețetă delicioasă de terci de ovăz!

Ce alte beneficii are ovăzul pentru sănătatea ta

Ovăzul este cu adevărat una dintre vedetele alimentației! Descoperă mai jos și alte super beneficii ale sale!

Conține foarte mulți nutrienți. Pe lângă grăsimile bune și proteine, aflate într-un număr mai mare decât la alte cereale, ovăzul beneficiază și de prezența vitaminelor și mineralelor. E „campion” la mangan, fosfor, magneziu, fier, cupru, zinc sau vitamine din complexul B.

ovaz

Reduce tensiunea și glicemia. Grație prezenței antioxidanților și a unei fibre solubile, beta-glucan, extrem de puternice, ovăzul reduce tensiunea și glicemia, dar susține și digestia, așa cum am văzut în rândurile de mai sus.

Diminuează nivelul de colesterol „rău”. Ovăzul scade colesterolul „rău”, ceea ce are un impact extraordinar în protecția împotriva bolilor de inimă.

Hidratează și calmează sensibilitatea pielii. Ovăzul e aliatul tău atât împotriva tenului uscat, cu care ne confruntăm adesea în sezonul rece, dar este eficient și în tratarea eczemelor, un coșmar al pielii sensibile!

Ținând cont de aceste aspecte, noi îți recomandăm să te abonezi și tu la micul dejun pe bază de ovăz! Va topi caloriile pe tot parcursul zilei! Află și cum slăbești cu apa de ovăz!

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Ce vei face de Ziua Îndrăgostiților?
Incepe quiz
Ce vei face de Ziua Îndrăgostiților?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (347 vizite)